Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Hidroizolarea / impermeabilizarea bazinelor de retenție apă

Una dintre problemele cele mai importante cu care se confruntă un constructor la realizarea unui bazin de apă este impermeabilizarea acestuia.
Hidroizolarea / impermeabilizarea bazinelor de retenție apă

Soluțiile de impermeabilizare se aplica pentru bazine din beton cum ar fi rezervoare de apa potabila, rezervoare pentru stingerea incendiului sau rezervoare de decantare ape pluviale. Impermeabilizarea bazinelor de beton se realizează prin cristalizarea activa oferita de materialele Penetron.

Reducerea permeabilitatii în conditii de presiune hidrostatică

Similar cu procedeul pentru amestecurile cristaline, ingredientele active din PENETRON ADMIX reacționează cu produsele secundare hidratării cimentului, în prezența apei, în structura de beton proaspăt sau întărit. Aceste reacții extind hidratarea și formează molecule suplimentare de silicat de calciu împreună cu cristale insolubile în întreaga masă a betonului. Aceste formațiuni insolubile se precipită în porii naturali și capilarele amestecului de beton pentru a reduce permeabilitatea betonului.

Când PENETRON ADMIX este adăugat în beton în timpul amestecului rețeaua cristalină rezultată sigilează permanent fisurile fine pe măsură ce se dezvoltă pe tot parcursul vieții betonului. Produsele PENETRON au fost testate intens în laborator în condiții hidrostatice ridicate (inclusiv ASTM D5084, NBR 10.787 / 94, USAE CRD C48, BS EN 12390-8 și DIN 1048-5 Permeabilitate a apei). În aceste teste, rețeaua cristalină rezultată reduce eficient permeabilitatea probelor de beton în comparație cu probele de control; scurgerea în betonul tratat a fost eliminată chiar și atunci când a fost expusă unor condiții de testare hidrostatice ridicate.

Vezi continuarea articolului aici

Hidroizolarea / impermeabilizarea bazinelor de retenție apă
Hidroizolarea / impermeabilizarea bazinelor de retenție apă

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva