Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Grupul TeraPlast: Estimări pentru semestrul 1 din 2020

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, aduce în atenția acționarilor săi și a publicului investitor precizări cu privire la evoluția activitătii Grupului din prima jumătate a anului 2020. Această informare preliminară vine în contextul mediului de afaceri volatil și a incertitudinii din această perioadă.
Grupul TeraPlast: Estimări pentru semestrul 1 din 2020
Astfel, pentru primul semestru al anului 2020, Grupul TeraPlast estimează o cifră de afaceri de peste 470 milioane de lei, în creștere cu 15%comparativ cu primul semestru al anului 2019. Pentru aceeași perioadă, Grupul estimează o profitabilitate îmbunătățită, cu o EBITDA de peste 40 milioane de lei cu 32% mai mare decât în semestrul 1 al anului trecut.

„Ne așteptăm ca afacerile Grupului în primele șase luni din 2020 să fie cel puțin la același nivel ca în primele șase luni din 2019,însă cererea a fost mai mare decât ne-am așteptat și vom crește cu 15% peste anul trecut cu o profitabilitate îmbunătățită. Management-ul Grupului a luat măsurile necesare pentru a asigura o lichiditate adecvatăși a redus costurile operaționale unde a fost necesar. Este important să ne concentrăm pe repornirea economiei și pe oportunitățile pe care următoarea perioadă ni le va prezenta”, a declarat Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Pentru primul trimestru din 2020, Grupul TeraPlast a anunțat afaceri de 208,9 milioane de lei, în creștere cu 20% față de T1 din 2019, și o EBITDA de 17,4 milioane de lei, cu 32% mai mult decât a înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Principalele motoare de creștere în primul trimestru au fost fabrica din Serbia și linia de business Instalații, datorită evoluției pozitive a lucrărilor de infrastructură. Acestea și-au păstrat tendința pozitivăși în trimestrul 2 din 2020și se reflectăîn estimările pentru primul semestru.

La nivelul Grupului TeraPlast au fost implementate în ultimele două luni măsuri de protecție a business-urilor și a angajaților pentru a asigura sustenabilitatea acestora. Au fost luate măsuri stricte de igienăși protecție, precum și de aliniere a costurilor fixe la noile volume de business. Parte din aceste măsuri este și reducerea temporară a salariilor management-ului Grupului cu proporții cuprinse între 25% și 50%.

Managementul Grupului TeraPlast menționează că materialul de față furnizează informații de bază preliminare, estimate, pentru perioada ianuarie-iunie 2020. Raportul conținând rezultatele financiare consolidate aferente perioadei ianuarie-iunie 2020 va fi publicat, conform calendarului financiar, în 27 iulie 2020. Așadar, informațiile din acest material au caracter estimativ și pot suferi modificări în raportul financiar semestrial.


Grupul TeraPlast: Estimări pentru semestrul 1 din 2020

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TeraPlast