Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Epoca incalzirii inteligente a sosit

Epoca incalzirii inteligente a sosit

Cum functioneaza noua generatie de cazane si pompe de caldura pentru a economisi bani si a reduce emisiile de CO2?

 

Vremea se poate schimba de la un minut la altul. Cum va fi starea vremii la amiaza sau seara? Hoval TopTronic E nu trebuie sa isi puna aceste intrebari – noua tehnologie de control stie deja prognoza meteo datorita interfetei sale de conectare la internet. De exemplu, poate sa ajusteze cazanul in condensatie in functie de prognoza meteo preluata de la MeteoNews. Daca este inca frig dimineata, va furniza energie termica. Cand temperatura exterioara incepe sa creasca in jurul amiezii, tehnologia de control reduce din timp in mod automat incalzirea in functie de prognoza meteo.

 

Combinand cazanul in condensatie cu un sistem cu solar, noua tehnologie de control prioritizeaza sistemul de incalzire solara, bazandu-se pe nivelul de radiatie solara globala prognozat, reducand consumul de gaz sau combustibil lichid. Hoval TopTronic E poate lua in calcul radiatia solara, in cazul ferestrelor mari orientate spre sud, obtinand climatul optim in interior.

 

Pe scurt: noua tehnologie de control gandeste singura in mod automat, si gandeste in avans. Cuprinde intr-o retea toate componentele si ia in considerare factori externi, de exemplu prognoza meteo. Aceasta reduce consumul de combustibil si energie electrica si mareste confortul. Indiferent daca utilizatorii prioritizeaza economisirea energetica sau confortul, ei pot ajusta setarile cu usurinta prin controlul generatorului de caldura in mod similar schimbarii volumului unui dispozitiv radio.

 

Usor de utilizat


Similar regulatorului TopTronic E de la Hoval, incorporat in generatorul de caldura, exista un panou de control identic, cu touchscreen, ce poate fi pus in camera – statie de camera.

 

Conceptul de functionare este foarte simplu. Ghidul de pornire incepe prin punerea la dispozitie a selectarii limbii dorite,  ghidand mai departe utilizatorul prin toate setarile intr-un mod logic.

 

Lucrand impreuna cu clientul, ghidul de instalare poate opta pentru ecrane de pornire diferite in functie de informatiile dorite de client sau preferintele de afisare. Daca un contor de energie termica este instalat, sistemul ofera o vedere de ansamblu asupra tuturor dispozitivelor. In acest caz, panoul de control arata consumul sub forma unor cifre sau grafice, insa arata si cantitatea de caldura solara generata (in cazul in care este instalat un sistem solar).

 

Utilizatorii care doresc informatii-cheie la o simpla privire, pot alege un mod de afisare simplu. Cei orientati spre domeniul tehnic, pot alege o configuratie a panoului de control mai complexa, asemanatoare bordului unei masini electrice. Indiferent de optiunea aleasa, toti utilizatorii au control asupra intregului sistem de incalzire, inclusiv o vedere de ansamblu asupra informatiilor referitoare la economisirea de energie si la confortul propriu.

 

Incalzire printr-o apasare, oricand si oriunde doriti


In cazul in care casa este nelocuita pe timpul zilei, nu este necesar sa fie incalzita. Dar cand toata lumea soseste acasa dupa-amiaza, este placut si cald si exista suficienta apa calda pentru bai sau dusuri. Sambata sau duminica, probabil veti dori sa aveti casa calda toata ziua. Tinand cont de obiceiurile casei, puteti selecta cu doar cateva click-uri, unul din programele saptamanale si zilnice predefinite. Programul zilnic reprezinta rutinele tipice, insa el poate fi schimbat rapid in cazul schimbarii planurilor dvs. Apasati pe touchscreen si introduceti setarea de timp gandita spontan si casa se va incalzi inainte sa va dati seama.  

 

Programul poate fi controlat chiar si de la distanta prin intermediul aplicatiei de pe smartphone. Aceasta este disponibila pentru telefoanele cu sistem de operare iOS/Android (Versiunea pentru Windows phone urmand a se lansa in curand) si se bazeaza pe aceeasi logica de functionare precum statia de camera din casa dumneavoastra.

 

Daca aveti o casa de vacanta, puteti configura aplicatia sa afiseze conditiile meteo de la destinatie, si aceasta poate porni caldura inainte ca dvs. sa plecati la drum, fiind actionata de la distanta. In acest fel, camerele vor fi deja incalzite cand dvs. sositi. Acesta este modul in care combinati facilitatile de economisire a energiei cu confortul si comoditatea.

 

Adaugarea in plus a unei surse de energie? Nicio problema: Totul poate fi legat in retea


Sunteti pe cale sa modernizati cladirea? Sa va mariti casa? Aceasta poate fi oportunitatea perfect pentru a va suplimenta sistemul de incalzire deja existent cu surse de energie regenerabila. Hoval TopTronic® E poate fi conectat si la generatoarele de caldura deja existente, astfel incat fiecare dispozitiv poate comunica cu celalalt.

 

Noua tehnologie de control coordoneaza componentele cu precizie si creeaza un singur sistem, prin legarea tuturor dispozitivelor in retea. Acest lucru produce o economie de combustibil si energie electrica de pana la 15 % si reduce impactul ecologic – impreuna cu facilitatile inteligente pentru prognoza meteo si programul de incalzire stabilit.

 

Deja configurat pentru smart grid


In acelasi fel in care Hoval TopTronic E gandeste in avans in ceea ce priveste starea vremii, el are aceleasi principii si in privinta retelelor de tip smart (smart grid). O asemenea retea poate compensa automat o sub/supraalimentare cu energie electrica.

 

Daca de exemplu, un surplus de energie este disponibil, generat din energia solara sau eoliana, aceasta poate porni pompa de caldura prin intermediul Hoval TopTronic E. Aceasta poate mari temperatura de la 50 la 60 de grade Celsius (ca exemplu) astfel incat caldura este “depozitata” si ramane disponibila dupa ce surplusul de energie electrica a fost folosit si costul energiei electrice a crescut. Asta inseamna de asemenea ca utilizatorii au o sursa sigura de caldura chiar daca exista o incarcare electrica insuficienta si pompa de caldura nu porneste. Indiferent de situatie, utilizatorii pot participa in mod activ in reteaua smart prin regulatorul de sistem Hoval TopTronic® E si se pot bucura de un tarif favorabil.

 

Lumina de semafor care este aproape intotdeauna verde


In ciuda sigurantei, sistemele de incalzire de la Hoval mai au nevoie din cand in cand de mentenanta. Regulatorul de sistem TopTronic E detecteaza in timp util si indica gradul de necesitate a unei mentenante, aratand acest lucru pe panoul de control sau pe smartphone, folosind un sistem asemenea unui semafor. In cele din urma, riscul de a va afla in situatia unui sistem de incalzire nefunctional este zero. In orice caz, un inginer de la Hoval nu se afla niciodata foarte departe. Pentru a continua sa va bucurati de un sistem generator de caldura care nu pericliteaza mediul inconjurator si ofera confort si un consum eficient, trebuie doar sa sunati.

 

Mai multe detalii despre noua generatie de echipamente de incalzire aici: http://www.hoval.ro/produse/toptronic-e/

 

 

Obiectul este ascuns

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva