Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Emil Ivănescu este noul președinte al Ordinului Arhitecților București

Arhitectul Emil Ivanescu a fost ales in acest weekend noul presedinte al Ordinului Arhitectilor din Romania - Bucuresti (OARB), anunta organizatia. Functia de presedinte al OARB a fost detinuta pana acum de arhitectul Serban Sturdza.
Emil Ivănescu este noul președinte al Ordinului Arhitecților București
La alegerile desfasurate in cadrul Conferintei Teritoriale a OARB, care a avut loc sambata la Facultatea de Drept, Emil Ivanescu a obtinut 237 de voturi, pe locul al doilea clasandu-se Monica Iacovenco, cu 155 de voturi.

Rezultatul alegerilor a fost confirmat de Serban Sturdza intr-o postare pe Facebook.

”Ordinul Arhitectilor Bucuresti are un nou presedinte, arh. Emil Ivanescu. Il felicit si ii urez succes in noul mandat! Cu ocazia conferintei, arhitectii care au participat au primit Raportul pentru Bucuresti 2018. Le doresc sa-l foloseasca cu intelepciune”, a scris Serban Strudza pe contul sau de Facebook.

Noul presedinte al Filialei Bucuresti a OAR face parte din promotia 2004 UAUIM si detine un doctorat in arhitectura. Emil Ivanescu este lector universitar.

”Ca presedinte al Filialei Bucuresti, cred intr-un amplu proiect transdisciplinar de lobby pentru arhitectura, prin concretizarea unor parteneriate si actiuni comune cu toate organizatiile si institutiile ce alcatuiesc mediul de constructii, materializat inclusiv prin campanii media de sustinere a calitatii de arhitectura.

Esential in tot acest proiect este constientizarea coeficientului de plus-valoare pe care arhitectura si arhitectii il pot oferi orasului si vietii urbane. Coeficientul trebuie inteles si acceptat atat de sfera politic-administrativ-institutionala, cat si de zona civica. Plus-valoarea este data atat de arhitectura eficienta, creativ-culturala, esentiala in realizarea identitatii arhitecturii si a orasului, generata de o buna gandire functionala in contextul unor normative, coduri si cerinte clare, coerent adaptate la normele europene.

Cred ca accentul pus doar pe specializari si legislatie, poate rezolva partial situatia calitatii arhitecturii. Numai alaturi de componenta creativa si adeseori subiectiva, specifica profesiei de arhitect, calitatea in arhitectura poate fi sustinuta complet si corect”, a scris Emil Ivanescu pe pagina sa de Facebook inainte de alegerile de la OAR Bucuresti.

Arhitectul a detinut anterior functia de vicepresedinte al organizatiei.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România