Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

CYPE Connect Steel: Noua aplicație CYPE pentru îmbinări complexe

CYPE Connect Steel este noua aplicație CYPE pentru modelarea și analiza îmbinărilor complexe ale structurilor metalice folosind metoda elementului finit. Această aplicație, pe lângă posibilitatea de a importa modele BIM în format IFC, este capabil să importe forțe care apar în nodurile structurii proiectate în analize efectuate anterior în alte faze ale proiectului.

CYPE Connect Steel: Noua aplicație CYPE pentru îmbinări complexe

CYPE Connect Steel importă nodurile structurilor metalice din modelele BIM găzduite pe platforma BIMserver.center. Începând cu versiunea 2021.f, utilizatorii CYPECAD, CYPE 3D au posibilitatea de a genera aceste modele de proiectare într-un proiect BIM, către care exportă, împreună cu alte date, forțele din noduri, astfel încât să poată fi utilizate pentru proiectarea îmbinărilor în CYPE Connect Steel. De asemenea, programul oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea noduri definite de utilizator. Pe baza secțiunilor utilizate în îmbinări, utilizatorii pot modela fiecare componentă care definește conexiunea (plăci, șuruburi, suduri, rigidizări etc.) și pot efectua analize și verificări.

Toate elementele definite în timpul modelării pot fi analizate utilizând motorul de calcul OpenSees, iar rezultatele lor pot fi verificate utilizand normativul Eurocode 3.

După ce îmbinarea a fost definită, putem efectua analiza și verificarea, pentru care avem următoarele opțiuni în „Analysis”:

- Generation from a BIM model: Această opțiune va fi disponibilă atunci când modelul a fost creat dintr-un model BIM cu eforturile exportate din CYPECAD sau CYPE 3D. Cu această opțiune, vor fi generate cazuri de încărcare și încărcările secțiunilor implicate în îmbinare. Această opțiune oferă utilizatorilor posibilitatea de a filtra combinațiile de forțe care vor fi examinate și oferă utilizatorilor șansa de a filtra combinațiile de forțe care vor fi examinate. Nu toate combinațiile de forțe au valori semnificative, de aceea se poate recomanda filtrarea numărului de combinații de importat. În mod implicit, este oferit un filtru pentru fiecare dintre cele șase forțe.

 

CYPE Connect Steel: Noua aplicație CYPE pentru îmbinări complexe

- Analysis: Făcând clic pe butonul „Analysis”, va începe analiza stării de eforturi și verificarea îmbinării. Prima dată când executăm analiza, versiunea implementată a OpenSees© va fi instalată automat

- Interpretarea rezultatelor:

1. Maximum usage coefficient: Cu această selecție, elementele sunt desenate într-o culoare care depinde de procentul lor de utilizare. Scara de culori este afișată sub vizualizarea 3D a conexiunii. Când faceți clic pe elementul unei conexiuni, verificările sale sunt afișate în partea dreaptă. Când faceți clic pe un spațiu liber din vizualizarea 3D, sunt afișate toate verificările.

În partea dreaptă, în partea superioară a verificărilor, este afișat un tabel cu utilizările maxime în funcție de tipul elementului. Pentru suduri, se verifică rezistența sudurilor. Pentru șuruburi, programul verifică distanța până la margini și distanța dintre șuruburi, rezistența la întindere, rezistența la forfecare și interacțiunea dintre forfecare și întindere. La șuruburile precomprimate, se verifică și rezistența la alunecare.

CYPE Connect Steel: Noua aplicație CYPE pentru îmbinări complexe

2. Tensiunile Von Mises: Cu această opțiune, elementele sunt afișate cu discretizarea lor. Prin apăsarea oricărui shell, doar rezultatele acelui shell vor fi afișate într-un dialog.

CYPE Connect Steel: Noua aplicație CYPE pentru îmbinări complexe

3. Equivalent Von Mises deformation
Cu această opțiune, sunt reprezentate hărțile conturului „Deformare echivalentă Von Mises”.

CYPE Connect Steel: Noua aplicație CYPE pentru îmbinări complexe

4. Displacements
Cu această opțiune, valorile deplasării sunt afișate în vizualizarea modelului analitic al îmbinării.

CYPE Connect Steel: Noua aplicație CYPE pentru îmbinări complexe

Instalare
Puteti instala acest program in varianta de evaluare valabil 30 de zile, de pe acest link, unde puteti cauta si descarca "CYPE Connect Steel".

Articol scris de
CYPE ROMANIA