Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum se ajusteaza niste jaluzele prea lungi

Cum se ajusteaza niste jaluzele prea lungi

Multe persoane isi cumpara jaluzele mai lungi decat inaltimea ferestrei pe care le vor acoperi acestea din simplul motiv ca asa le gasesc in comert. De ce e mai bine sa la ajustati inaltimea si care este procedura, foarte simpla, de altminteri, prin care o puteti face, va explicam in materialul urmator.

 

 

Desigur, o jaluzea mult prea lunga poate fi coborata doar atat cat sa acopere fereastra, iar pentru cei mai multi faptul ca in baza jaluzelei se aduna o serie de lamele nedesfacute nu reprezinta o problema. Totusi, tinand cont ca aceste lamele din baza (cu cat sunt mai multe) ingreuneaza jaluzeaua si pun presiune pe fire, apoi luand in calcul aspectul estetic, o jaluzea care sa aiba lungimea potrivita cu fereastra este mult mai de dorit.

 

• Numarati, mai intai, la cate lamele va trebui sa renuntati pentru ca in baza sa ramana doar doua-trei, nu mai mult, si studiati sistemul de prindere din baza. Desfaceti jaluzeaua pe toata lungimea ei. Folositi o surubelnita cu cap lat pe post de parghie, pentru a desface cu grija busoanele din baza jaluzelei. Puneti busoanele deoparte, pentru a le putea refolosi mai tarziu. Daca firele cu care se ridica si coboara jaluzeaua sunt petrecute prin lamelele acesteia si inodate peste bara de protectie din baza, taiati firele imediat deasupra celei mai de jos lamele, ca sa le eliberati.

 

• Atentie, nu le taiati fara sa tineti bine varfurile care vor ramane libere, pentru ca altfel vor aluneca din lamelele de mai sus. Innodati-le usor atunci cand treceti la urmatorul rand de fire, ca sa le pastrati intinse si totusi usor de desfacut cand veti scoate pe rand lamelele la care vreti sa renuntati.

 

• Scoateti bara de protectie din baza jaluzelei, curatati resturile de fire si dati-o deoparte, pentru a folosi ulterior ca sa reinchideti jaluzeaua. Nu uitati totusi sa studiati modul in care aceasta a fost prinsa anterior, ca sa puteti repeta procedura la final. Scoateti lamelele, reinnodand usor fiecare pereche de fire pe masura ce lucrati; taiati din nou firele pe noua lungime potrivita, doua cate doua, lasand suficient din ele pentru a putea reface nodurile finale, peste sau in bara de protectie din baza. Cand ati terminat de indepartat lamelele suplimentare, finalizati nodurile, adaugati bara de protectie inapoi si montati la loc busoanele.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România