Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum să alegi cel mai potrivit mobilier pentru terasă sau grădină

Dacă ştii cum să îl alegi, mobilierul pentru terasă şi grădină va aduce un plus de confort şi funcţionalitate zonelor de exterior. Cu o masă spaţioasă şi câteva scaune poţi schimba radical orice spaţiu exterior, transformându-l în locul ideal pentru servit micul dejun. O canapea din răchită sau un balansoar cu baldachin şi câteva perne sunt perfecte pentru a cera un colţ de relaxare pentru zilele călduroase.

Cum să alegi cel mai potrivit mobilier pentru terasă sau grădină
Pixabay

Cu o planificare atentă şi un mobilier de terasă şi grădină adecvat, poţi transforma curtea din spate într-un loc perfect pentru relaxare şi divertisment. Iată câteva sfaturi de care poţi ţine cont când cumperi mobilier pentru grădină.

Stabileşte în ce scopuri vrei să foloseşti terasa şi fă o listă cu mobilierul necesar

Pentru a ştii de ce mobilier ai nevoie pe terasă sau în grădină, este important să stabileşti cum vei folosi spaţiul respectiv. Vrei să îl transformi în zona de servit masa, să găzduieşti petreceri în aer liber sau să creezi un spaţiu de relaxare şi lectură?

Fă o listă cu activităţile pe care doreşti să le desfăşori în acel spaţiu şi ghidează-te după ea pentru a stabili tipul de mobilier de care ai nevoie. Astfel, dacă vrei să găzduieşti petreceri casual de seară, nu ai nevoie de o masă mare, ci doar de scaune confortabile, câteva măsuţe şi o vatră sau un focar.

Testează scaunele de grădină înainte de a le cumpăra

Când cumperi canapele, băncuţe sau scaune de grădină şi terasă, asigură-te că le-ai testat. Le vei folosi zilnic în lunile călduroase şi este important să fie confortabile. Este puţin probabil să reuşeşti să creezi un spaţiu plăcut cu mobilier incomod. Poţi creşte confortul cu perne pentru şezut şi spate, sau poţi alege piese care deja au aceste dotări. Alege, însă, ţesături rezistente, impermeabile care nu se decolorează şi nici nu mucegăiesc.

Mobilierul de exterior trebuie să fie uşor de întreţinut

Nu va fi plăcut să petreci mult timp cu curăţarea şi întreţinerea mobilierului de exterior. De aceea este util să cumperi piese care necesită întreţinere minimă şi se spală uşor. Piesele din răchită cu cadru metalic sau din lemn sunt cele mai durabile, se întreţin uşor şi vor arăta minunat mai mulţi ani. Totodată, poţi accesoriza mobilierul cu perne cu huse detaşabile şi lavabile în maşina de spălat.

Ia în calcul necesitatea depozitării mobilierului de terasă

În sezonul rece, când nu vei mai avea nevoie de el, mobilierul de terasă şi grădină va trebui depozitat corespunzător. Acest lucru se poate face în garaj, în subsol sau într-o magazie şi trebuie să te asiguri că dispui de spaţiul necesar. Dacă nu ai acest spaţiu, poţi cumpăra mobilier pliabil sau demontabil. De asemnea, scaunele care se pot stivui pot fi potrivite pentru a economisi spaţiul de depozitare.

Alege culorile potrivite

Mobilierul de terasă şi grădină ar trebui să se armonizeze cu natura. Prin urmare, culorile neutre sau tonurile naturale ale lemnului sunt cele mai potrivite. Piesele din răchită, lemn sau metal se găsesc în prezent într-o mare varietate de culori şi finisaje şi vei avea de unde să alegi exact ceea ce reda cel mai bine culorile din grădină.

Investeşte în mobilier de calitate

Dacă vrei să te poţi folosi cât mai mulţi ani de mobilierul de grădină, investeşte inteligent în piese de calitate, uşor de întreţinut. Scaunele şi mesele din plastic arată minunat în magazin, dar îşi pierd culoarea în maxim doi ani de stat în soare şi, totodată, devin fragile şi se sparg. Înainte de a face o achiziţie, verifică recenziile clienţilor şi recomandările producătorilor.

Pentru culoare şi confort suplimentar adaugă covoare de exterior

Aşează mobilierul pe covoare de exterior cu uscare rapidă, pentru toate anotimpurile . Acestea vor aduce un plus de confort şi stil spaţiului şi te vor ajuta să obţii un decor atrăgător. Alege o culoare şi un model care se asortează cu mobilierul, dar şi cu natura.

Alege mobilier de terasă dublu funcţional

Pentru a profita la maximum de spaţiu şi buget, alege piese de mobilier cu funcţii duble care pot deservi mai multe scopuri. Astfel, elimini necesitatea achiziţionării mai multor piese şi, totodată, câştigi spaţiu. De exemplu, poţi opta pentru un otoman sau un scaun de grădină extensibil care pot fi folosite, la un moment dat, de mai multe persoane.