Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cum îți sună o vacanță în spațiu în capsule marca Philippe Starck

Nu stii unde sa pleci in concediu? Ce zici de o vacanta de zece zile in spatiu, intr-o capsula amenajata de celebrul Philippe Starck? Designerul francez a creat interioarele modulului pentru locuit al primei statii spatiale comerciale, care urmeaza sa fie deschisa in 2020.
Cum îți sună o vacanță în spațiu în capsule marca Philippe Starck

Capsulele asupra carora si-a exercitat magia Stark sunt detinute de compania spatiala privata Axiom Space si vor gazdui persoane dispuse sa plateasca cateva zeci de milioane de dolari pentru o excursie in spatiu.

Francezul, care se declara fascinat de aviatie si de explorarea spatiului, numeste oportunitatea “un proiect de vis”. Interiorul capsulelor private evoca, in viziunea sa, sentimentul de imponderabilitate simtit pantec, fiind conceput in asa fel incat sa fie in perfecta armonie cu miscarile corpului uman in conditii de gravitatie zero.

“O statie spatiala este guvernata de o lege fundamentala: gravitatia zero. Spre deosebire de constrangerile vietii terestriale, viata in spatiu este o libertate multi-directionala”, spune Stark.

Potrivit acestuia, “calatorul ar trebui sa simta fizic si mintal actiunea de pluti prin univers”.

Interioarele sale includ ferestere rectangulare cu colturi rotunjite prin care calatorii vor putea privi de la distanta Pamantul. Ramele aurii se asorteaza cu peretii capitonati cu textura de tipul pielii intoarse. Camerele sunt intesate de sute de nano LED-uri. Designerul a introdus si cateva accente luxoase, cum ar fi husele aurii pentru manerele pe care le vor folosi viitorii turisti spatiali pentru a se deplasa prin interiorul capsulelor.

Axiom a anuntat recent lansarea unui program de turism spatial in cadrul caruia persoane private vor putea locui cate zece zile pe statia spatiala a companiei, care este conectata la Statia Spatiala Internationala (ISS). Un bilet va avea prohibitivul pret de 55 de milioane de dolari, care include si perioada de pregatire de 15 saptamani prin care vor trece turistii inainte de calatorie.

Statia spatiala a companiei Axiom va inlocui in cele din urma ISS, care va fi inchisa in 2024.

 

Foto: Axiom Space/Instagram


Cum îți sună o vacanță în spațiu în capsule marca Philippe Starck
Cum îți sună o vacanță în spațiu în capsule marca Philippe Starck
Cum îți sună o vacanță în spațiu în capsule marca Philippe Starck

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva