Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cladirea muzeului Tazmanian face parte din colectia de artefacte

Cladirea muzeului Tazmanian face parte din colectia de artefacte

 

Acest proiect in valoare de 30mil de dolari a permis crearea a 2000mp de spatii publice noi si spatii de expunere organizate pe trei niveluri, cu o noua zona de acces destinata publicului inserata in zona vechii intrari Watergate.

 

 

Galeria de arta originala era compusa dintr-o serie de cladiri importante, unele dintre ele avand valoare istorica pentru ca apartin primelor structuri construite de europeni in Tazmania care au rezistat trecerii timpului. Echipa de arhitecti a profitat de acest lucru si avand in vedere importanta lor a creat proiectul astfel incat aceste structuri sa devina artefacte in cadrul muzeului. Dupa cum declarau chiar ei, structurile „sunt o parte la fel de importanta a colectiilor TMAG precum obiectele de arta in sine”.

 

Drept urmare, spatiile proaspat renovate ale muzeului gazduiesc acum programe mai ample de obiecte istorice si materiale, cu un design care se inspira direct din tematica colectiilor prezentate in muzeu. Un traseu sinuos conduce vizitatorii printr-o piateta amenajata in aer liber, al carei punct de interes este o zona dedicata relaxarii la umbra unei copertine.

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.archdaily.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva