Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cladire administrativa pentru Liceul Maria Auxiliadora, Chile

Cladire administrativa pentru Liceul Maria Auxiliadora, Chile

Proiectul realizat de echipa de la Surco Studio a urmarit renovarea unei cladiri apartinand Liceului Maria Auxiliadora, care a fost serios afectata de cutremurul din 27 februarie. Imobilul se gasea in coltul opus al Pietei Centrale din Linares, in sectorul al saptelea, ocupand un loc important in cadrul orasului.

 

Oportunitatea oferita arhitectilor de a putea construi pe acelasi teren le-a permis acestora, ca pe langa cladirea ce trebuia refacuta sa poata interveni si propune o reorganizare a functiunilor. In acest fel s-a optat pentru includerea tuturor spatiilor administrative si a celor specifice programei intr-un singur volum, completand cu spatii pentru intalniri cu parintii si un nou acces principal in incinta liceului. Pe de alta parte cladirea urmareste ca prin forma arhitecturala pe care o imbraca sa ofere un reper nou pentru noile elemente emblematice care ar putea sa ii influenteze statutul. Astfel arhitectii au propus suprafete din otel ruginit care amintesc de caramida Catadralei orasului si pe axul opus, un perete vegetal care sa dialogheze cu spatiile verzi din Piata Centrala. La intersectia celor doua fatade a fost amenajat accesul, beneficiind de o inaltime de nivel dubla, atragand trecatorii si realizand un dialog intre proportiile diferite ale orasului si cele ale liceului. Pe de alta parte, forma volumetrica aleasa urmareste sa continue axa generata de pavilioanele existente, care ascund intr-o oarecare masura planul trapeziodal al orasului Limares care nu incurajeaza dezvoltarea ortogonala. Zona de acces, datorita deschiderii si vitrajelor permite elevilor sa beneficieze de perspective catre oras dar si catre alte spatii ale campusului, in acelasi timp actioneaza ca un preludiu pentru vechea biserica.

 

Solutia care a fost propusa de echipa de arhitecti trebuia sa se incadreze intr-un buget limitat la fondurile de reconstructie oferite de guvern fapt care a determinat in mare parte pastrarea materialelor de constructie in forma bruta, beton aparent, lemn si otel ajungandu-se astfel la o estetica finala impusa de lipsa finisajelor.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.