Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cemacon isi extinde din 2015 capacitatea cu inca o linie de productie

Cemacon isi extinde din 2015 capacitatea cu inca o linie de productie

 

Pentru prima dată de la apariția crizei, în 2008, am constatat cât de dificil este să gestionezi o cerere de produse din ce în ce mai mare, pe care să nu o poți satisface, din cauza stocurilor insuficiente. Am început prin a căuta soluții de dezvoltare în afara companiei, orientându-ne către preluarea altor producători sau către construirea unei fabrici noi. Dar am constatat că aceste soluții sunt foarte costisitoare, atat din punctul de vedere al timpului necesar pregătirii pentru producție, cât și al investițiilor. Ne-am întors, astfel, către propria facilitate de producție nevalorificată, care se află încă la stadiul tehnologic al altor producători din piață. Investițiile necesare pentru retehnologizarea, modernizarea și pregătirea ei pentru gama EVOCERAMIC sunt mai mici decât oricare dintre celalte soluții investigate, în plus, această soluție ne permite să începem producția încă din primul trimestru al anului 2015”, a spus Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al CEMACON.

 

Gradul de utilizare a fabricii de la Recea, unde compania are cea mai performantă linie de acest fel din Europa de Sud-Est, a crescut de la an la an, odată cu vânzările și rezultatele companiei. În 2010, linia era utilizată în proporție de 34%. În 2011 a crescut la 67% iar un an mai târziu la 83%. Anul 2013 a marcat lansarea unui nou portofoliu de produse, gama de cărămizi EVOCERAMIC. Datorită acestui fapt, linia de producție a fost utilizată la 88% din capacitatea sa anul trecut.

 

Noile blocuri ceramice s-au impus rapid în piață datorită caracteristicilor inovatoare. Cărămizile EVOCERAMIC au dimensiuni și caracteristici atipice, ceea ce permite realizarea construcțiilor mai rapid și cu costuri considerabil reduse. Portofoliul include și cărămida EVOCERAMIC 44 SUPER TH, singura cărămidă din România care nu necesită termoizolație. Astfel, beneficiarul economisește sume considerabile de bani, care ar fi fost cheltuite pe o cantitate suplimentară de blocuri ceramice, materiale auxiliare și manoperă.

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CEMACON