Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cemacon incheie primul trimestru din 2016 cu profit operational in crestere

Cemacon incheie primul trimestru din 2016 cu profit operational in crestere

Cemacon incheie primul trimestru din 2016 cu o cifra de afaceri de aproximativ 11 milioane lei, peste nivelul bugetat. Veniturile operationale, nete de impactul restructurarii pentru anul de referinta - 2015, au crescut cu 22% in anul 2016, in timp ce cheltuielile operationale au crescut cu 25%, ca urmare a operarii liniei de productie Zalau, activitate repornita in martie 2015.

 

Marja de profit s-a mentinut constanta fata de primul trimestru din 2015, EBITDA crescand valoric cu 5%, in conditiile operarii la capacitate maxima a ambelor fabrici. Eficienta operationala, cumulata cu implementarea restructurarii datoriilor bancare in 2015, a influentat pozitiv indicatorii financiari, astfel ca gradul de indatorare s-a micsorat considerabil, iar lichiditatea a crescut.

 

Pentru anul 2016, Cemacon isi propune:

- Cresterea cifrei de afaceri cu minim 13%

- Consolidarea cotei de piata la nivel national

- Valorificarea activelor neproductive detinute

- Valorificarea oportunitatilor de crestere din piata materialelor de constructii, pentru a asigura dezvoltarea business-ului pe termen mediu si lung.

 

 

DESPRE CEMACON S.A.
CEMACON SA ocupa locul al II-lea in topul producatorilor de blocuri ceramice din Romania şi unul dintre liderii pietei din Transilvania.

Compania opereaza cea mai moderna şi mai mare capacitate de productie din Romania cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obtinute la costuri de productie foarte competitive.

CEMACON SA este companie listata la Bursa de Valori Bucureşti şi detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romaneşti şi straine; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternica expertiza de sector.

 

 


Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CEMACON
Lucru în România