Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai interesante obiecte de design eco de la ICFF 2013

Cele mai interesante obiecte de design eco de la ICFF 2013

Saptamana trecuta a inceput una dintre cele mai importante expozitii de mobila, International Contemporary Furniture Fair (ICFF) organizata in Centrul Jacob Javits din New York. Anul acesta s-a pus accentul pe reciclare si materiale eco care au fost transformate si integrate pentru a compune elemente de mobilier, docoratiuni si corpuri de iluminat. Obiectele de design variaza de la lampi eficiente cu surse LED, candelabre din plastic reciclat, rezervoare de gaz si chiar biciclete vechi. In continuare va prezentam o serie de obiecte care au atras atentia vizitatorilor.

 

Designerul Colin Seling din San Francisco a propus refolosirea unor vechi rezervoare de gaz pe care le-a taiat si sudat astfel incat sa obtina o serie interesanta de canapele si scaune. Formele organice, sculpturale rezultate nu necesita materiale suplimentare astfel ca odata cu inregistrarea marcii si a modului de fabricatie, orice mester calificat le va putea crea.

 

Echipa Designtree din Noua Zeelanda a expus colectia de lampi intitulata Frankie Lamps, care pun in evidenta abajururile din pasla reciclata si structura din lemn cu certificat FSC. Colectia include un corp suspendat, un model pentru masa si unul cu picior. Pentru un plus de culoare designerii au optat sa includa 5% rosu, prin folosirea unor cabluri colorate.

 

Corpul de iluminat  urmator este cea mai mare sfera realizata din carton reciclat. A fost ideea celor de la Graypants, designeri specializati in transformarea cartonului in abajururi spectaculoase cu textura aparte data de compozitia stratificata a cortonului de la ambalaje. Anul acesta au adus la expozitie seria „Moon” unde cel mai mare abajur are un diametru de 45cm si o inaltime de 40cm.

 

Echipa de la The Recycler a propus un scaun vopsit in rosu creat integral din elemente refolosite de la biciclete vechi. Patru tevi ce compuneau ghidoanele sunt acum picioarele de sprijin ale scaunului iar sezutul si spatarul sunt compuse din mai multe sectiuni circulare de la roti sudate astel incat sa asigure o suprafata uniforma si confortabila.

 

 

Moooi a prezentat o colectie de candelabre cu LED a caror forma sferica se aseamana cu o explozie de artificii. Interesant la acest produs este lipsa cablurilor, pentru ca designerii au gandit structura corpului de iluminat dintr-un metal care permite trecerea unui curent de mica intensitate dar in acelasi timp sa ofere siguranta pentru cei care le manevreaza.

Lampile asemanatoare unui stup de alibine propuse de designerul Patrick Weder au fost realizate doar cu ajutorul hartiei. Pe o structura metalica acesta a lipit mai multe foi de hartie obtinand o forma organica interesanta.

Dirk Vander Koolj si-a prezentat noua colectie de scaune intitulata Chubby Chair, realizata din plastic reciclat extrudat si pus in forma cu ajutorul unei masini construita special pentru asa ceva.

Molo a adus noile lampi Softlight LED compuse dintr-un abajur din panza Tyvek suspendat pe un trepied din lemn de inaltimi diferite.

Echipa de la Hurb a venit cu o propunere pentru cei care vor sa aiba o mini gradina de ierburi si zarzavat. Intitulate Kiga Kitchen Garden, elementele modulare relizate din plastic reciclat pot fi aranjate intr-o multitudine de variante, pot fi stivuite atunci cand nu sunt folosite iar piciorul de sprijin asigura drenarea surplusului de apa.

Olandezii de la Weltevree au propus o cada mobila ce poate incalzi apa cu ajutorul unui sistem compus dintr-o teava spiralata ce inconjura focarul unde ard lemnele. Acest produs poate fi ideal pentru cei care merg cu cortul in mijlocul naturii.

 

Pentru final am pastrat candelabrul propus de designerii de la Blackbody. Blossom este o structura alba,  asemanatoare unui copac stilizat iar la capatul fiecarei crengi se gaseste cate o sursa eficienta de lumina OLED.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva