Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cele mai frecvente greşeli făcute de montatorii de acoperişuri - partea 1

Cele mai frecvente greşeli făcute de montatorii de acoperişuri - partea 1

Pentru un proiect reuşit este necesară urmarea recomandărilor producătorului înscrise în ghidul de montaj. Nerespectarea cu maximă atenţie şi simţ de răspundere a tuturor detaliilor, influenţează aspectul şi funcţionalitatea acoperişului. Chiar şi cele mai scumpe învelitori nu pot suplini greşelile de montaj. Nu trebuie neglijate nici cele mai mici detalii pentru că acestea pot genera infiltraţii! Fiecare reparaţie descreşte durata de viaţă a acoperişului dumneavoastră iar lucrările asociate remedierii problemelor impun manopere complexe ce pot fi extrem de costisitoare!

 

Într-o serie de 4 postări vom face un rezumat a celor mai frecvente greşeli astfel încât manoperele defectuoase să poată fi evitate în viitor. Haideţi să analizăm o primă serie de 5 greşeli frecvent întâlnite în practică:

 

1) Lipsa sau incorecta aplicare a benzii de pornire
2) Pantă incorectă
3) Aplicarea şindrilelor „atârnate” la streaşină
4) Neglijarea folosirii profilului picurător la streaşină
5) Absenţa sau incorecta specificare a membranei substrat necesare pentru şindrila bituminoasă

 

5. Absenţa sau incorecta specificare a membranei substrat necesare pentru şindrila bituminoasă

 

Aplicarea unei membrane substrat asigură o serie de beneficii sistemului de învelitoare şindrilă bituminoasă şi implicit componentelor acestuia. Aceste beneficii se cuantifică pe termen lung prin funcţionalitatea unui acoperiş ce are montat un sistem de învelitoare tip şindrilă bituminoasă. Majoritatea codurilor în construcţii impun folosirea membranelor substrat pentru acoperişurile cu pantă. Învelitorile din şindrile bituminoase fără o membrană corespunzătoare sau cu o suprapunere defectuoasa a şindrilelor prezintă un risc crescut la infiltraţiile de apă antrenată de vânt în vecinătatea detaliilor acoperişului (dolii, coşuri de fum, ferestre de mansardă, piese de ventilaţie, parazăpezi sau alte străpungeri în planul învelitorii). Atunci când instalaţi şindrile bituminoase pe acoperişuri înclinate cu pante cuprinse între 9,5˚ şi 20˚, este important să instalaţi membrana substrat cu petrecere de 50 cm sau un singur strat de membrana substrat auto-adezivă!

 

Soluţie:

Nu este necesară nici o măsură reparatorie dacă nu aveţi infiltraţii. În situaţia în care infiltraţiile sunt prezente, remediaţi-le de urgenţă şi planificaţi renovarea acoperişului.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
IKO Sales International NV