Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce trebuie să ştii despre arbuştii ornamentali pentru grădina ta

Arbustii ornamentali pot fara indoiala delimita si contura spatiul verde din fata (sau din spatele) locuintei, iar ingrijirea lor este, bineinteles, un factor esential pentru aspectul intregii gradini.
Ce trebuie să ştii despre arbuştii ornamentali pentru grădina ta

 

Alegerea tipului de arbusti

 

Arbustii, ca orice alta planta, sunt direct influentati de elementele de mediu, de la cantitatea de lumina pe care peticul de pamant o primeste, pana la umiditatea solului sau conditiile climatice specifice zonei. Putem spune ca, din acest punct de vedere, se aplica o regula general valabila: plantarea arbustilor in locatii nepotrivite pentru soiul acestora le micsoreaza durata de viata, nedezvoltandu-se la adevaratul lor potential. Optati asadar pentru arbusti despre care stiti sigur ca se comporta/ dezvolta bine in climatul in care locuiti.

 

Pentru ce se folosesc arbustii

 

Cel mai adesea sunt folositi ca elemente de separatie in gradina, sau chiar pentru a delimita gradinile diferitilor proprietari. Mai mult, elementele decorative din gradina pot fi evidentiate cu ajutorul arbustilor - ganditi-va la o coloana romana in jurul careia regasim un arbust inflorit. Clasic, dar de efect! Acest tip de plante se combina foarte bine alaturi de plante perene, anuale sau alaturi de copaci, si pot ajuta la dezvoltarea gradinilor tip ecosistem deoarece atrag cu usurinta pasarile, etc.

 

 

 

Sursa: www.gardencrossings.com.

Surse foto: www.outdoor.usadbaonline.ru, www.hgtvgardens.com, www.lowes.com.

 

Traducere si adaptare: Claudia Gorunescu

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva