Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce sunt plăcile de fibrociment și cum pot fi utilizate?

Acest articol prezintă aplicabilitatea plăcilor de fibrociment, alături de o scurtă definiție tehnică și o serie de caracteristici specifice
Ce sunt plăcile de fibrociment și cum pot fi utilizate?

Plăcile de fibrociment au intrat pe piața românească destul de recent, așa că beneficiile pe care le aduc acestea în construcții sunt încă destul de necunoscute publicului larg. În acest sens, CemRock România vă prezintă succint acest produs spre a-i extinde popularitatea.

Ce sunt plăcile de fibrociment?

Placa de fibrociment reprezintă un tip de material utilizat în construcții care are în structura sa ciment și fibre, așa cum se poate deduce din nume. Această combinație inedită vine cu multiple proprietăți pe care nici un material de acest gen nu le poate replica.

Ce sunt plăcile de fibrociment și cum pot fi utilizate?

Plăcile de fibrociment sunt vizibil mai rezistente în comparație cu clasicele plăci de gips-carton, dar și mai puternice decât fibrocimentul standard, fiind ranforsate cu un strat adițional de plasă. Plăcile de fibrociment sunt mult mai ușor de manevrat, făcând utilizarea lor eficientă și rapidă. Ele pot fi tăiate și montate fără dificultăți adiționale.

Ce proprietăți au plăcile de fibrociment?

Când vorbim despre plăci de fibrociment, primul și cel mai important lucru care trebuie adus în discuție este non-inflamabilitatea. Aceste plăci sunt construite în așa manieră încât pot rezista unui incendiu timp îndelungat, până la 4 ore. Lucrul acesta este posibil prin prisma capacității plăcilor de fibrociment de a elibera vapori de apă odată plasate în imediata apropiere a temperaturilor înalte. Astfel, o placă de fibrociment poate ajuta la răcirea și limitarea propagării focului în eventualitatea unui incendiu.

Ce sunt plăcile de fibrociment și cum pot fi utilizate?

În același timp, plăcile de fibrociment sunt impermeabile și rezistente la umiditate, oferind stabilitate dimensională și structurală în contact cu apa. Componența lor chimică le ține departe de dezvoltarea mucegaiului și igrasiei, neatrăgând dăunători de genul termitelor.

Cu toate acestea, placa de fibrociment nu conține formaldehidă sau alte toxine degajatoare de noxe, în acest fel protejând sănătatea locatarilor construcției, dar și a mediului înconjurător. Este un produs în totalitate neutru în carbon, fără elimente de tip cancerigen, fabricat printr-un proces economic din punct de vedere energetic. Cimentul și stratul adițional de plasă le conferă acestor plăci o rezistență mecanică foarte ridicată, care le face nesusceptibile la șoc, iar combinația cu fibre le face chiar flexibile, ușor de curbat.

Cum pot fi utilizate plăcile de fibrociment?

Aplicabilitatea plăcilor de fibrociment este foarte vastă, acestea putând fi folosite în multe direcții. Începând cu utilizarea sa ca strat suport pentru finisaje și continuând cu aspecte mai tehnice de ordinul structurilor neportante sau supraetajărilor, aceste plăci sunt potrivite pentru tot felul de utilizări.

Ce sunt plăcile de fibrociment și cum pot fi utilizate?

Pe lângă cele menționate, plăcile de fibrociment sunt o alegere ideală pentru lucrări de restaurare interior-exterior; ca material de placaj pentru casele pe structură metalică sau de lemn; ca bază pentru producția de construcții prefabricate, acoperișuri și multe altele. Versatilitatea lor este uimitoare, mai ales luând în calcul raportul calitate-preț, dar și multitudinea de caracteristici specifice numai acestui tip de material.

Despre CemRock Romania

Cem-Rock este un produs importat si comercializat in exclusivitate in Europa de Est de catre Promax Enterprise Co SRL. Ne evidentiem ca o companie ce a adus pe piata romaneasca produse si tehnologii inovatoare. Avem experienta de peste 10 ani in domeniul constructiilor si suntem axati pe termoizolatii si hidroizolatii ce utilizeaza materiale revolutionare si nano tehnologii.

Articol scris de
PROMAX ENTERPRISE CO