Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce este termoizolarea și de ce este aerul cel mai bun termoizolator termic?

Protecție termică cu ajutorul a miliarde de bule de aer!
Ce este termoizolarea și de ce este aerul cel mai bun termoizolator termic?
Aerul încorporat este un izolator natural și, pentru că este înglobat în masa blocului de BCA, temperatura nu poate fi transferată cu ușurință din interiorul în exteriorul imobilului. Astfel, se reduce pierderea de căldură printr-o conductivitatea termica scăzută.

Majoritatea materialelor izolante performante funcționează prin încetinirea fluxului de transfer termic. Barierele radiante și sistemele de izolație funcționează prin reducerea câștigului de căldură radiant. Tehnologia folosita în fabricarea BCA CELCO înglobează bule de aer ce reduc transferul termic, astfel că temperatura se pierde în decursul miliardelor de bule, ajungând ca transferul termic de pe o latură pe alta a blocului să fie minimă.

Este de reținut faptul că un material ușor ce înglobează aer în masa proprie este mai eficient decât un material tradițional care prezintă o masă densă. Cu cât densitatea materialul este mai mic cu atât transferul termic este mai mic și invers. Un material în sine nu este un termoizoltor bun sau mai puțin bun, ci cantitatea de aer înglobată în acesta îl plasează pe o scală a eficitenței de izolare termică.Ce este termoizolarea și de ce este aerul cel mai bun termoizolator termic?

Cele mai performante materiale izolatoare nu fac altceva decât să capteze aerul; de aceea, majoritatea izolațiilor au masă mică. Materialele tradiționale nu sunt tocmai ușoare, deci prin urmare, nu sunt un izolator foarte bun.

Probabil te gândești că un material ușor înseamnă mai puțină rezistență.

Datorită pozitionarii bulelelor în masa betonului celular, asemănătoar unui fagure, se poate obține un material cu o densitate minimă și proprietăți mari de compresie. Citeste si despre DURABILITATEA BCA-ului!

Așadar, cel puțin pentru partea de zidărie ne place să credem că avem soluția cea mai bună.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CELCO