Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Ce alegi pentru foisorul din gradina: cepuri sau vincluri de imbinare?

Ce alegi pentru foisorul din gradina: cepuri sau vincluri de imbinare?

 

Cepuri si nuturi in structura foisorului tau

 

Daca doresti sa lucrezi precum vechii mestesugari, poti alege sa asamblezi scandurile cu ajutorul nuturilor si al cepurilor.

 

Utilizarea sistemului nut-feder este la prima vedere alegarea potrivita deoarece nu permite deplasarea scandurilor invecinate, muchiile nu sufera stricaciuni in timpul procesului de imbinare, iar suprafata rezultata este una plana. Din pacate, aceasta metoda presupune consumarea unei mari cantitati de masa lemnoasa. De ce? Se imbina doua piese din lemn - una prezinta o protuberanta pe fata longitudinala sau frontala a piesei (federul), iar cealalta (nutul) are o adancitura longitudinala pe muchie, pentru a putea prelua federul.

 

Imbinarea dubla cu cepuri proprii este foarte rezistenta, fiind folosita mai ales pentru a asambla elementele lemnoase orizontale cu cele verticale. Imbinarea de mijloc cu brida si cep este frecvent utilizata la realizarea constructiilor, dar asemeni tuturor metodelor traditionale, este greu de pus in practica, consumand foarte mult timp si energie.

 

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România