Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Cât de important este pentru companii personalul foarte bine instruit

Multe persoane se întreabă de ce unele companii de proiectare au mai mult succes decât altele, de ce au un portofoliu mai vast de proiecte și clienți care îi recomandă, iar altele nu. Sunt multe răspunsuri la aceste întrebări, dar cu siguranță unul dintre acestea este personalul calificat și foarte bine instruit.
Cât de important este pentru companii personalul foarte bine instruit

Învățarea și perfecționarea continuă este una dintre cheile succesului, al angajatului și implicit al companiei pentru care lucrează. Prin urmare, este esențial ca managerii de companii și antreprenorii din arhitectură, design, construcții, inginerie, proiectare etc. să investească în angajați, în pregătirea acestora, lucru care facilitează realizarea de proiecte reușite și atragerea de noi proiecte.

Chiar dacă traversăm o perioadă dificilă, există soluții de instruire a angajaților chiar și la distanță, iar una dintre acestea sunt cursurile online, care oferă mai multă flexibilitate și pot fi urmate în funcție de nivelul de calificare a angajaților. Ca și în varianta clasică, cursurile online pot fi susținute pe nivele – începător-mediu-avansat, și permit comunicarea între traineri și participanții la curs. Cele mai multe companii se adaptează situației actuale și organizează cursuri online, care sunt la fel de eficiente ca cele desfășurate într-un spațiu fizic. Astfel de cursuri sunt susținute de instructori certificați, prin urmare urmare calitatea cursurilor nu este afectată.

Investiția în pregătirea angajaților se amortizează în timp relativ scurt, însă avantajele rămân pe termen lung. Managerii firmelor de arhitectură, proiectare și construcții ar trebui să ia în considerare perfecționarea personalului, deoarece resursa umană este poate cea mai importantă resursă a unei companii. Iată care sunt principalele avantaje ale instruirii personalului:

1. Munca de calitate este principalul avantaj pe care îl oferă o echipă calificată. Atunci când un angajat este foarte bine pregătit comite mai puține erori, reface mai puțin sau deloc etape dintr-un proiect și astfel se reduce numărul de modificări. Un proiect bun înseamnă un client mulțumit, care nu poate fi decât un beneficiu pentru companie.

2. Eficiența este un alt avantaj pe care îl aduce un personal calificat. A lucra bine înseamnă a lucra corect, organizat, cu folosirea inteligentă a timpului și respectarea termenelor de finalizare a proiectelor. Eficiență mai înseamnă și valorificarea la maximum a funcțiilor unor aplicații software care facilitează realizarea mult mai rapidă a proiectelor decât în trecut. De aceea este important ca angajații să urmeze cursuri online, să descopere și să învețe cele mai noi metode și tehnologii de proiectare și modelare, mai ales că pot avea sprijinul unor instructori atestați.

3. Economie de bani, timp și resurse. Un angajat mai puțin instruit are nevoie de mai mult timp și resurse pentru a duce la capăt un proiect sau chiar sarcinile care i se atribuie. În timp, acest fapt va conduce la ineficiență la toate aspectele. Dimpotrivă, un angajat calificat și foarte bine instruit va folosi într-un mod optim resursele de care dispune, va lucra repede și eficient, economisind timp, bani și resurse.

4. Atragerea de noi proiecte. O echipă profesionistă poate să livreze proiecte frumoase, inovatoare, variate și complexe, ceea ce va conduce la atragerea de noi proiecte, iar acest lucru va garanta un flux continuu de lucru pentru angajați.

5. Creșterea veniturilor companiei. Proiectele reușite au în spate oameni profesioniști, creativi, responsabili și supra calificați, care, prin proiectele pe care le livrează, aduc venituri semnificative companiei.

6. Creșterea notorietății companiei. Așa cum reputația proastă se răspândește, la fel și cea bună se face auzită. O companie care pune accent pe profesionalism, seriozitate și calitate se reflectă și în munca angajaților. O companie cu personal instruit se va bucura de notorietate și va câștiga încrederea clienților, care vor deveni din ce în ce mai mulți și mai importanți.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
CADWARE Engineering
Lucru în România