Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa Wallaby un exemplu de eficienta spatiala si energetica

 

Casa Wallaby Lane este o combinatie de spatii comune, destinate familiei si spatii mai retrase destinate lucrului sau relaxarii individuale.

 

La exterior anvelopanta este un joc de suprafete striate de culoare inchisa, suprafete vitrate care reflecta lumina si textura placuta a lemnului. Ecrane realizate din sipci de lemn natural asezate vertical asigura la nivelul parterului protectia unor terase, realizand o trecere graduala spre natura inconjuratoare.

 

Planseul masiv din beton asigura masa termica pentru incalzirea/racirea intregii case. Pentru ca terenul nu dispunea de apa si canalizare, arhitectii au prevazut o micro-statie de epurare care sa asigure evacuarea in deplina siguranta pentru mediu a apelor uzate, in timp ce un rezervor separat colecteaza apa de ploaie care ulterior este folosita in gospodarie.

 

Casa Wallaby se intinde in peisajul australian, devenind o oaza de calm si lumina adecvata atat pentru relaxare cat si pentru lucru.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.contemporist.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România