Casa W, volum prefabricat, partial ingropat foloseste energia geotermala

Autor: Bridgette Meinhold
Partial ingropata, casa W profita de temperatura constanta a pamantului pentru a obtine un mediu placut la interior. Parterul, cat a mai ramas deasupra terenului, a fost integral inchis in sticla iar un luminator amplasat in atriumul central lumineaza in mod natural etajul. Arhitectii de la biroul Kraus Shonberg Architects au conceput casa din panouri prefabricate, dotata cu sistem de incalizre/racire geotermal astfel ca pretul constructiei si cel de explotare sa fie cat mai mici.
Clientii au dorit o locuinta care sa fie interconectata, astfel ca arhitectii au proiectat fiecare camera sa se deschida catre o alta, ferestrele interioare ajutand la crearea unei relatii vizuale intre holuri, camere, atrium si spatiul parterului. Casa a fost organizata pe doua niveluri, parter si etaj, iar fiecare camera are proportii specifice functiunii pe care o gazduieste. Dormitoarele, baile si camerele copiilor au fost toate amenajate la etaj, in timp ce spatiul liber de la parter este impartit intre zona de zi, bucatarie, zona de luat masa si depozitari. Ferestrele de la parter pornesc de la nivelul terenului, deschizandu-se catre gradina si asigurand o legatura directa cu natura.
Panourile din lemn au fost folosite pentru constructia peretilor si pardoselilor de la etaj. Aceasta metoda a fost aleasa pentru ca panourile sunt deja finisate, ajuta la o izolare buna a casei, sunt reciclabile si creaza un mediu placut la interior.
Casa avand 130mp a fost construita in patru luni iar la final pretul acesteia a fost estimat la 200 000lire sterline. Energia geotermala este folosita pentru incalzirea si racirea spatiilor, avand un consum de 59.8kWh/m2a.
Din 2007 cand locuinta a fost finalizata a fost desemnata castigatoarea premiului German Timber in 2009.
Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa


Bucătăria open space
Bucătăria este amenajată într-o zona open space cu living-roomul. Cu toate acestea, cele două încăperi sunt delimitate de pardoseală. În living room avem un parchet închis la culoare, extrem de căutat și de către clienții Mati Design Construct datorită faptului că nu se observă praful atât de repede.
În bucătărie este amplasată mobila de un alb imaculat. Bucătăria este foarte mare, iar mobilierul este și el amplasat pe toată lungimea bucătăriei. Așadar, ai suficient spațiu pentru a depozita toate lucrurile și vesela de care ai nevoie. Bucătăria dispune și ea de două scaune pentru a putea folosi blatul drept masă atunci când vrei să iei un mic dejun rapid.

Dormitorul
Dormitorul este extrem de elegant și potrivit pentru două persoane. Mobilierul este suficient pentru a depozita hainele, iar culorile se potrivesc cu designul întregii case.
Despre tavanul fals noi am mai povestit într-un articol anterior. Acolo va spuneam totul despre despre tavanul din gips-carton: ce rol are, cum se montează.
În acest dormitor tavanul are rolul de a lumina întreaga încăpere datorită corpurilor de iluminat poziționate pe întreaga suprafață.

Baia
În baie există o cadă mare, elegantă, dar și suficiente spații pentru depozitare. Cele două dulapuri mari sunt acoperite cu uși de sticlă. Aici există și spațiu pentru mașina de spălat.

Echipa noastră te poate ajută cu amenajarea sau renovarea întregului apartament de la zero!


Pregatire pentru turnare beton impermeabilizat cu Penetron Admix

Turnare Radieri, impermeabilizat cu Penetron Admix


