Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa neagra din Tokyo se ascunde de vecini

Casa neagra din Tokyo se ascunde de vecini

 

Confruntati cu o fasie de teren ingusta si lunga, avand 4.6 pe 17.3m arhitectii trebuiau sa gaseasca o solutie viabila pentru a face ca interioarele sa para mai spatioase si luminoase. Imaginea finala este un volum compact, ale carui decupaje au fost atent studiate si pozitionate astfel incat locuinta cu patru niveluri sa beneficieze de o atmosfera placuta dar in acelasi timp sa fie protejata de privirile indiscrete ale vecinilor.

 

„Decat sa fim vizibil restrictionati de latimea terenului, scopul a fost sa cream iluzia unei legaturi directe cu spatiile inconjuratoare si in acelasi timp sa reusim sa inducem senzatia de intimitate atat de dorita de proprietarii de case din Tokyo”, declara arhitectul.

 

Aceasta intimitate a fost obtinuta prin eliminarea oricarei ferestre de pe cele doua fatade din lungul terenului in timp ce peretii de pe laterale se extind protejand fatadele inguste. Acoperisul inclinat amplasat pe partea din spate a proprietatii a fost impus prin reglementarile locale, iar peretele inclinat de deasupra garajului permite luminii de pe est sa patrunda la primul nivel in timp ce blocheaza complet razele soarelui la apus.

 

Inaltimile celor doua dormitoare de la etaj difera datorita schimbarilor de inaltime ale spatiilor de dedesubt. Unul dintre ele se deschide in exterior spre o zona de balcon, protejata.

 

La partea superioara a volumului spatiul ramas a fost amenajat ca zona de studiu, beneficiind de lumina naturala si de liniste.

 

Parterul a fost pastrat pentru amenajarea garajului, a bailor si a unei camere traditionale japoneje cu tatami.

 

Ajustarile de design care au fost realizate privind volumul in sectiune au pus in valoare ideea unei case dezvoltata pe lungime, una care genereaza exploatarea intr-un mod creativ a punctului de perspectiva si diferentierea inaltimilor pentru crearea unei case mai spatioase. 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România