Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa de vacanta pe coasta Pacificului

Casa de vacanta pe coasta Pacificului

 

Parterul constructiei a fost dedicat activitatilor comune ale familiei in timp ce etajul gazduieste dormitoarele cu baile si depozitarile aferente. Arhitectii au ales sa marcheze aceasta diferenta functionala si la nivelul volumetrie prin folosirea unor materiale cu texturi si caracteristici diferite. Volumetria liniara a fost impartita pe inaltime intr-o zona transparenta, marcata prin vitrajele generoase ce invaluie parterul si o zona protejata, semi-transparenta obtinuta cu ajutorul lamelelor verticale.

 

„O casa de vacanta este un spatiu degajat, liber, un spatiu in care te bucuri de natura” declara arhitectul. „Acest lucru a ajuns sa conditioneze modul in care proiectul a fost gandit”.

 

La etaj, balcoane generoase se extind peste parter, creand o serie de console care protejeaza zona intrarii si cea a terasei exterioare. Unul din balcoane deserveste dormitorul matrimonial iar celalalt se intinde in lungul celor doua dormitoare mai mici.

 

Ambele balcoane si camerele sunt invaluite de panouri confectionate din lamele de lemn, fixate pe verticala astfel incat sa protejeze de soare si sa ofere intimitate familiei.

 

Sectiuni din aceste panouri pot fi deschise prin pliere dezvaluind seria de ferestre de la etaj.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe http://www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România