Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casă cu volume din sticlă așezată pe panta unui deal înzăpezit din Quebec

Betonul aparent, placile din lemn de cedru albit si vitrajele impresionante definesc aceasta casa luminoasa proiectata de biroul canadian de arhitectura Bourgeois/Lechasseur langa o statiune de schi.
Casă cu volume din sticlă așezată pe panta unui deal înzăpezit din Quebec
Adrien Williams via Dezeen

Vila Vinhgt se gaseste in orasul Lac-Beauport din zona de nord a Quebecului. Casa cu o suprafata de 361mp este infipta in versantul unui deal din apropierea statiunii de schi Le Relais in Muntii Laurentiani.

"Proiectul a fost inspirat de relieful terenului si panta accentuata a acestuia. Casa devine astfel o prezenta impozanta in panorama orasului", spun arhitectii.

Etajul inferior al cladirii este partial construit in versantul dealului si se remarca prin peretii realizati din beton. Volumul superior, invaluit in sticla si placaj inchis la culoare, iese in consola peste teren si pare ca pluteste peste parterul din beton.

Locuinta este inchisa de un acoperis inclinat care isi extinde stresinile mult peste conturul peretilor exteriori si protejeaza terasa exterioara. Stresinile sunt placate cu lemn de cedru alb, folosit si la interior.

"Acest material cald se extinde sub acoperis pentru a scoate in evidenta continuitatea intre spatiile interioare si cele exterioare", mai spun arhitectii.

Peste tot prin casa, vitrajele ample permit luminiii naturale sa inunde interioarele si sa asigure vederi catre peisajul inconjurator.

"Alegerea pozitiei fiecarei ferestre a generat o atmosfera surprinzatoare care se schimba in functie de zonele din casa", conform celor de la Bourgeois/Lechasseur.

Intrarea principala este amplasata la nivelul inferior, unde arhitectii au amenajat garajul, spalatoria-uscatoria, un dormitor si o zona de relaxare. In centrul casei este un spatiu cu inaltime dubla din care porneste o scara din metal pozitionata in lungul unui perete din beton aparent.

"Acest perete confera proiectului verticalitate si prin finisajul ales pastreaza semnele lasate de cofrajele folosite. Scara amplasata langa el este pusa in valoare prin dualitatea materialelor, in principal beton si otel", explica arhitectii.

Etajul contine trei dormitoare impreuna cu o bucatarie, o zona de luat masa si un living generos. Usi vitrate glisante ce pornesc din pardoseala si se termina in tavan precum si bandourile de geam amplasate la partea superioara a incaperilor lasa lumina calda sa patrunda in interior.

"Luminatorul din zona de luat masa asigura o lumina zenitala si o vedere catre coroanele copacilor, permitand luminii sa se joace printre trunchiurile cedrilor", incheie arhitectii.

Casă cu volume din sticlă așezată pe panta unui deal înzăpezit din Quebec
Casă cu volume din sticlă așezată pe panta unui deal înzăpezit din Quebec
Casă cu volume din sticlă așezată pe panta unui deal înzăpezit din Quebec

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva