Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa cu nuferi - Descopera fata nevazuta a casei tale

Casa cu nuferi - Descopera fata nevazuta a casei tale

 

Beneficiind de o priveliste de poveste a lacului Snagov, "Casa cu nuferi" este unul dintre cele mai reusite proiecte de renovare, care aduce in prin plan ideea de mansarda locuita. Desi proiectul a presupus o serie de modificari la configuratia existenta a casei, proprietarii au optat pentru extinderea pe verticala, in vederea valorificarii la maxim a spatiului. 


Forma sarpantei a constituit provocarea cea mai mare pentru noua redefinire a spatiului. Sub acoperisul in panta s-a dezvaluit un spatiu generos, organizat pe doua niveluri. Incaperile de la mansarda au fost proiectate pentru a beneficia de o distributie optima a luminii, o atentie maxima fiind acordata alegerii ferestrelor potrivite de mansarda si pozitionarii lor corecte, care sa permita o manevrare usoara si sa faciliteze accesul la privelistea lacului cu nuferi roz.

Al doilea criteriu important pentru redefinirea spatiala a fost chiar flexibilitatea caracteristica mansardei, care permite o amenajare ce ofera deschidere, fara pereti de sustinere obligatorii, ca in cazul incaperilor situate la nivelurile inferioare ale casei. Astfel s-a renuntat la peretii despartitori in favoarea stalpilor de sustinere si a grinzilor aparente. Noul interior de la mansarda beneficiaza mai mult de o compartimentare spatial-vizuala, decat de una fizica. Se pot distinge cu usurinta: spatiul de odihna, bucataria, spatiul de relaxare, singura incapere care a necesitat o delimitare clara fiind baia.

Amenajarea incanta prin stilul rustic abordat, proprietarii optand pentru un mobilier simplu, din lemn, covoare din lana cu motive traditionale, completate de o serie de accesorii populare: stergare brodate, cosuri de nuiele, tesaturi si vase traditionale. Spatiul destinat odihnei este un living generos, luminat de mai multe combinatii de ferestre de mansarda cu elemente verticale care, pe langa aportul de lumina naturala, faciliteaza accesul direct la privelistea lacului. Pentru controlul cantitatii de lumina din living, proprietarii au ales rulouri interioare pentru ferestre care, pe langa rolul strict functional de filtrare a luminii in functie de confortul dorit pe parcursul intregii zile, au si rolul de a personaliza interiorul.

Stilul in care e amenajata bucataria se aliniaza celui abordat in intreaga casa: cufere vechi din lemn, pictate in stil traditional, covoare tesute din lana, scaune din lemn vopsite in albastru, stergare din in. Aceleasi tendinte se pastreaza si in baie. Cada zidita invita la relaxare, iar prin cele doua ferestre de mansarda situate la inaltime joasa se deschide aceeasi preveliste feerica. Intre peretii albi, in ton cu obiectele sanitare si accesoriile de baie indigo, s-a conturat un contrast reusit. Toate elementele se completeaza cu motivele rustice: covorul traditional, ulciorul cu apa pictat si vasul cu apa pentru spalat.

Intreaga locuinta amenajata la mansarda respira un aer rustic. Bogatia spatiala formeaza un echilibru perfect cu bogatia de lumina naturala si cu cea spirituala, reflectata de prezenta elementelor decorative traditionale. Deschiderea vizuala a casei intregeste imaginea linistita a lacului cu nuferi roz, spatiul locuibil si privelistea incantatoare facand parte din acelasi cadru de poveste.

 

 

 

 

 

Persoana de contact: Asistent Marketing: Maria Moldovan
Tel: 0733 10 52 77
E-mail: maria.moldovan@velux.com

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
VELUX ROMANIA
Lucru în România