Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa construita in jurul unei coloane de pamant

Casa construita in jurul unei coloane de pamant

Echipa de la Nobuhiro Tsukada Architects a fost contractata pentru proiectarea unei case speciale, pe care beneficiarul o dorea organizata in jurul unei curti centrale. O astfel de cerere este foarte dificil de indeplinit chiar si in zonele rurale ale metropolei Tokyo unde pamantul este foarte scump si reglementarile urbanistice locale foarte restrictive. Datorita acestor provocari proiectul finalizat nu are o gradina in adevaratul sens al cuvantului, arhitectii gandindu-se sa organizeze casa in jurul unui con inalt de 3-4m, care se evazeaza mult la partea superioara pentru a asigura spatiul necesar pamantului care compune gradina de pe acoperis.

 

 

Finalizata in 2010 Casa de Pamant, cum a fost denumita este situata in Misato, Saitma – o regiune semi-rurala a metropolei. Proiectul a implicat realizarea unei legaturi trainice intre arhitectura si natura, dar si intre arhitectul Nobuhiro Tsukada si inginerul Hiroshi Ohno. Inca din primele faze ale elaboraririi designului arhitectul a constatat ca cea mai buna metoda de a asigura intimitatea membrilor familiei era prin directionarea spatiilor catre o curte centrala. Cu toate acestea lotul pe care il aveau la dispozitie era prea mic pentru a permite construirea unei locuinte cu spatii confortabile si a unor spatii exterioare suficient de mari.

 

Solutia gasita a fost una simpla si eleganta. Dupa ce s-a jucat cu ideea de unei curti interioare si a unei terase pe acoperis, stiind bine ca beneficiarul dorea o gradina adevarata, cu pamant, care sa poata fi plantat, Nobuhiro Tsukada a conceput un spatiu mai inaltat care sa combine calitatile si beneficiile ambelor optiuni.

 

Luminatoare atent pozitionate strapung suprafetele inclinate din beton, distorsionand forma dar aducand multa lumina naturala in interior. Pentru ca gradina astfel obtinuta la semi-inaltime este inca legata la pamantul natural nu vor fi probleme cu preluarea apelor de ploaie si drenarea acestora asigurand in acelasi timp si irigarea naturala a acesteia.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România