Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa construita in functie de colectia de arta ce trebuia sa o gazduiasca

Casa construita in functie de colectia de arta ce trebuia sa o gazduiasca

 

Tema de proiectare a pornit de la necesitatea unei case cu trei dormitoare, ale caror camere sa aiba suprafete generoase. La 270mp, constructia are o amprenta similara unei case tipice cu cinci dormitoare.

Lumna naturala era necesara, astfel ca s-au prevazut suprafete vitrate generoase, ferestre, luminatoare si tuneluri solare astfel incat casa sa fie inundata de soare. Holul de acces si zona de zi beneficiaza de inaltime dubla de nivel - pana sub acoperis, ceea ce ii acentueaza senzatia de spatialitate si lumina.

 

Casa este o combinatie dintre zidarie, otel si lemn, incluzand o serie de elemente si dotari menite sa ii asigure eficienta energetica si caracterul durabil al constructiei. Un nou put asigura apa propaspata pentru locuinta, apa de ploaie este si ea colectata si refolosita in timp ce locuinta este incalzita prin pardoseala cu un sistem dotat cu recuperare de caldura.

 

 

Beneficiarii au dorit sa de foloseasca materiale durabile, rezistente si usor de intretinut. Anvelopanta din foi de zinc negru este reciclabila si are elemente realizate din materiale reciclate. Forma simpla a fost preluata si continuata, iar in zonele de detaliu ale anvelopantei s-a optat pentru un sistem de mascare a sistemului de colectare a apelor pluviale.

 

Mai multe informatii gasiti pe http://backstage.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva