Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Casa ascunsa propusa de Teatum + Teatum

Casa ascunsa propusa de Teatum + Teatum

Usi din placi metalice perforate se deschid in exterior, asemeni aripilor unui fluture pentru a permite accesul in locuinta construita intr-un sir de case din Londra de echipa de arhitecti Teatum + Teatum. Denumita “Casa ascunsa” aceasta locuinta a fost inghesuita intre alte doua constructii existente si se remarca printr-o fatada complet opaca si inchisa, finisata in tencuiala gri pe care au fost montate cele doua porti din metal. Locuinta profita de locatie si se detaseaza de strada. Aceasta se izoleaza de zgomotul orasului si se adapteaza creand o arhitectura care este introvertita si intima. Prin excluderea vederilor catre exterior spatiul traieste prin ambianta creata, prin accentele de lumina si texturile materialelor folosite.

 

Volumetria are doua niveluri iar functiunile au fost organizate in jurul unui tunel de lumina avand o adancime de 7m. Accesul se face din straduta laturalnica si se intra direct in zona de zi si bucatarie prin coborarea catorva trepte. Surprinzator dar mobilierul bucatariei nu impresioneaza prin finisaje scumpe, dulapurile si rafturile fiind realizate din placi de osb lacuite pentru a evidentia bucatile de lemn. Spatiul de la parter este luminat natural prin intermediul usii-ferestre si printr-un luminator pozitionat in acoperis. Panourile metalice ale celor doua usi batante au fost decorate cu ajutorul laserului pentru a crea o serie de perforatii ce amintesc de picaturile de roua si pentru a filtra lumina naturala.  Dormitoarele de la etaj au fost amenajate de o parte si de alta a tunelului de lumina astfel incat sa beneficieze de lumina naturala. Spatiile comunica vizual intre ele prin vitraje si decupaje creand impresia unui interior aerisit si mult mai mare.

 

“Casa ascunsa” ofera o solutie pentru rezolvarea loturilor cu dimensiuni mici si conditionari multiple, generand spatii interesante si unice la un pret scazut.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.dezeen.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România