Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Când schimbi parchetul şi ce să alegi?

Casa ta este oaza ta de relaxare, locul in care te reculegi dupa o zi de munca. Este mediul in care te simti cel mai in siguranta si te cuprinde mandria atunci cand adimiri totul in jurul tau. In casa ta s-au materializat toate ideile creative si ai adunat elementele de amenajari interioare perfecte. Iti doresti ca fiecare element nou ales sa fie perfect, sa iti ofere bucurie pentru mult timp de acum inainte.
Când schimbi parchetul şi ce să alegi?

Si, chiar daca in acest caz fericirea costa bani, calitatea ar trebui sa fie o prioritate atunci cand faci achizitii pentru casa ta. Mai ales atunci cand vine vorba despre parchetul din lemn autohton din living peste care s-au asezat anii.

Cum iti dai seama cand trebuie sa inlocuiesti parchetul?

Dar, cum nimic nu este vesnic oricat de mult ti-ai dori acest lucru, trebuie sa te asiguri ca inainte de a inlocui parchetul ai luat toate masurile necesare. In timp, parchetul poate sa se deterioreze. Una dintre principalele cauze pentru acest lucru o reprezinta greselile de montaj. In acest caz, cu siguranta va trebui sa refaci montajul si, daca parchetul este foarte deteriorat, atunci va trebui sa il inlocuiesti.

Odata cu trecerea timpului, parchetul se poate zgaria, poate sa isi piarda din luciu, poate sa se umfle sau stratul de uzura poate sa se deterioreze. In aceasta situatie, daca ai parchet din lemn masiv, atunci defectele pot sa fie eliminate prin raschetare si poti sa te bucuri de un parchet cu aspect nou, ca si cand de-abia l-ai montat.

Multe dintre problemele care apar in timp pot fi evitate prin intretinerea corespunzatoare. De exemplu, daca obisnuiesti sa speli parchetul cu mopul sau cu diverse solutii umede, acesta se poate umfla, iar in timp apectul lui va avea de suferit. Schimba acest obicei si foloseste numai produse speciale recomandate pentru parchet. In acest mod vei putea sa prelungesti durata de viata a parchetului si sa te bucuri mai mult timp de frumusetea acestuia.

Ce tip de parchet ar trebui sa aleg?

Daca totusi este necesar sa inlocuiesti parchetul ca urmare a gradului mare de deteriorare, atunci trebuie sa alegi in mod inspirat de aceasta data. Diversitatea de modele de parchet poate fi coplesitoare. Daca iti doresti un model care sa fie de calitate si sa reziste foarte multi ani, atunci iti recomandam sa alegi parchet din bambus densificat. Este o optiune populara si este la fel de avantajoasa precum parchetul din esente de lemn masiv. Avantajul acestui tip de parchet este acela ca se poate intretine.

Pe de alta parte, cei care cauta un tip de parchet potrivit pentru un buget modest pot sa opteze pentru parchet laminat. Insa in aceasta situatie este esential sa se investeasca intr-un parchet de calitate. Unul dintre principalele avantaje ale parchetului laminat este acela ca este usor de intretinut, dar, indiferent de calitate, trebuie sa acorzi importanta modului in care alegi sa il intretii. Pastreaza un nivel constant de umiditate, fereste pardoseala de umezeala si curat-o in mod adecvat, cu carpa umeda sau mop special.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
Decolandia