Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Camera tehnică - principii de amenajare și organizare

Camera tehnică - principii de amenajare și organizare

 

Exista cerinte specifice si pentru peretii si pardoseala camerei tehnice, insemnand ca acestea trebuie realizate din materiale dure, impermeabile, ignifuge si foarte rezistente. Finisajele recomandate sunt cele de tip gresie / faianta / placi ceramice, cu specificatia ca trebuie sa aiba o rezistenta solida la trafic, la substante agresive si la zgarieturi, altfel investitia in finisaje poate deveni, in scurt timp, un esec. Daca nu doresti sa finisezi pardoseala si peretii, poti la fel de bine lasa betonul sa isi faca datoria, desi pentru o siguranta sporita se recomanda sa dublezi betonul cu un strat suplimentar. In plus, se recomanda si amplasarea unui sifon pe pardoseala camerei tehnice pentru evitarea scurgerilor produse de hidrofor.

 

Trebuie mentionat si faptul ca este absolut esential sa montezi o sursa de incalzire in camera tehnica, pentru a preveni inghetarea si deteriorarea instalatiilor de apa in sezonul rece - poti opta pentru un calorifer mural sau unul electric. La fel de esentiala este si instalarea unui sistem de ventilatie si se recomanda ca acesta sa fie pozitionat pe suprafata acoperisului; cosul de ventilatie trebuie sa fie cel putin la fel de inalt cu cel al semineului, daca detii un semineu. Sa nu uitam nici de termoizolatia absolut necesara si nici de existenta unei surse de curent (daca crezi ca iti foloseste, poti include si o sursa de apa).

 

Asadar, te asteptam sa ne impartasesti experienta ta cu amenajarea si designul unei camere tehnice: ce a functionat si unde au fost problemele? Spune-ne mai jos!

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva