Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Axiss Mundi propune casa "nor"

Axiss Mundi propune casa "nor"

In Lizard Head Pass, Colorado echipa de la Axis Mundi a gandit o casa de relaxare pentru sfarsitul de saptamana, amplasata pe un promotoriu, pe una din marginile Platoului Colorado. Locatia ofera vederi panoramice ale imprejurimilor iar casa a fost pozitionata intr-o padurice de plopi.

 

Designul propus este un studiu al spatiilor deschise, al transparentei si reflexiilor. In anuminte momente ale anului locuinta ajunge sa fie aproape invizibila. Planul si organizarea acestuia este o interpretare abstracta a formei unui nor cumulus, transformat intr-o serie de cinci volume inchise in sticla, de forma eliptica. Fiecare volum este o camera cu functiune precisa. Deschiderile au fost pozitionate in spatiul unde volumele se intersecteaza. Usile de la interior au fost pastrate doar daca erau necesare.

 

 

In ansamblu designul este degajat, cu forme organice care devine primitor prin insasi relatia pe care o dezvolta cu terenul in care a fost construita casa, oferind un spatiu placut de intalnire al cerului si pamantului.

 

Pentru a asigura tot confortul, locuinta a fost dotata cu spatii comune ale unei locuinte, o zona de intrare, bucatarie si loc de luat masa, dormitor cu depozitare si baie, o zona de zi si un bar, birou si un grup sanitar. Spatiile comunica liber intre ele oferind solutii optime de trai si de socializare, cand este cazul.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.e-architect.co.uk

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România