Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Autobuzele care purifică aerul în timp ce se plimbă pe străzile orașelor

Utilizarea transportului public in detrimentul masinii personale este deja o optiune mai prietenoasa cu mediul. O companie britanica duce ideea de transport in comun ecologic la un nou nivel, aducand pe strazile oraselor autobuze care purifica aerul chiar in timp ce sunt conduse.
Autobuzele care purifică aerul în timp ce se plimbă pe străzile orașelor
Go-Ahead

Go-Ahead, o companie din domeniul transportului ce detine o flota de 5.000 de autobuze, va lansa in curand, in mai multe regiuni din Marea Britanie, 11 autobuze dotate cu un sistem de filtrare a aerului, instalat pe acperis, care elimina substantele si particulele daunatoare din atmosfera.

Sistemul a fost dezvoltat in colaborare cu compania Pall Aerospace, care produce sisteme de filtrare pentru aeronave comerciale si militare. Noile autobuze vor circula incepand cu aceasta vara, decizia fiind luata in urma succesului inregistrat de un program pilot derulat in Southampton, unde un astfel de autobuz a reusit sa curete 3,2 milioane de metri cubi de aer in 100 de zile, noteaza CNN.

Potrivit celor de la Go-Ahead, microparticulele aspirate de filtre in acest interval au cantarit cat o minge de tenis.

Autobuzele functioneaza cu diesel, fiind insa dotate cu motoare Euro 6.

Cei de la Go-Ahead nu sunt primii carora le-a venit ideea. Autobuze dotate cu sisteme de filtrate a aerului au fost lansate in Delhi, unul dintre cele mai poluate orase din lume, inca din 2018.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva