Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

AquaThermica Compact de la TESY – pompe de căldură murale

AquaThermica Compact de la TESY - o nouă gamă de boilere murale cu pompă de căldură aer-apă, cu eficiență energetică ridicată și agent frigorific ecologic

AquaThermica Compact de la TESY – pompe de căldură murale

TESY - producătorul bulgar de boilere electrice și aparate de încălzire face încă un pas în dezvoltarea varietății sale de produse aerotermale, adăugând în portofoliu noua gamă AquaThermica Compact, care include boilere murale cu pompă de căldură aer-apă cu o capacitate de 100 și 150 de litri pentru producerea apei calde menajere. Ambele modele pot funcționa într-un sistem conectat la panouri fotovoltaice pentru a asigura eficiență maximă și confort termic în orice locuință.

 

Ce este o pompă de căldură și de ce este la modă?

 

Pompa de căldură este un sistem termodinamic care utilizează o sursă de energie regenerabilă, cum ar fi aerul, apa sau pământul (solul), pentru a genera o schimbare de temperatură între două medii. Când o pompă de căldură folosește energia din aerul exterior pentru a obține energie termică se numește pompă de căldură aerotermală. În acest caz, căldura absorbită din aer este transmisă apei, iar apa fierbinte este stocată în boiler, gata de utilizare pentru câteva ore. Energia aerotermală este o energie regenerabilă, care prezintă multe avantaje. Cele mai importante sunt:

Sustenabilitate
Energia aerotermală este o energie curată, care generează zero emisii de CO₂, acesta fiind unul dintre cele mai semnificative avantaje.
Eficiență energetică
Performanța unei pompe de căldură aerotermală, în condiții optime, poate ajunge până la 500%. Aceasta înseamnă că generează mai mult de 5 kW de energie termică pentru fiecare 1 kW de energie electrică consumată.

Economie și consum minim
Energia aerotermală nu generează energie „nouă”, ci folosește energia din aer. Datorită faptului că cea mai mare parte a energiei nu trebuie să fie generată, ci este preluată din mediu, economia, dacă facem o comparație cu un cazan pe motorină sau pe gaz, poate depăși 80%. În plus, energia electrică de care are nevoie pompa de căldură pentru a funcționa este minimă.

Recuperarea investiției
Deși utilizarea energiei aerotermale necesită o investiție inițială mai mare decât alte sisteme, consumul de energie din acest proces este mult mai mic, astfel că investiția este recuperată într-o perioadă scurtă de timp (în medie, 4-5 ani).

 

Cum funcționează o pompă de căldură?

 

Functionarea unei pompe de caldura

AquaThermica Compact
AquaThermica Compact

De ce să alegeți noua AquaThermica Compact?

 

Noua gamă AquaThermica Compact de pompe de căldură murale se bazează, în continuare, pe performanță și eficiență energetică datorită noului agent frigorific ecologic R513a, împreună cu un nou compresor și condensator, care reduce, în mod semnificativ, impactul asupra mediului și îmbunătățește considerabil performanța echipamentului.

Datorită parametrilor săi, AquaThermica Compact consumă cu 75% mai puțină energie decât un boiler electric cu același volum.
În plus, datorită dimensiunii compacte, designului contemporan și nivelurilor scăzute de zgomot - doar 50 dB(A), acesta oferă diverse opțiuni de instalare, inclusiv în garaje, spălătorii și bucătării.

În acest sens, trebuie remarcat faptul că noile boilere cu pompă de căldură AquaThermica Compact au un coeficient de performanță impresionant - COP de 2,8 (A/W – 7oC/55 conform EN16147 /100l best seller) și până la 3,9 în cele mai favorabile condiții. Cu un astfel de indicator, AquaThermica Compact nu numai că îndeplinește toate cerințele pentru a fi inclusă în categoria de energie regenerabilă în toate condițiile, dar și ridică standardele în industria IHWP, deoarece un COP de 2,8 înseamnă că 1 kW de energie consumată generează 2,8 kW de energie termică.

Un astfel de COP ridicat face ca produsul să fie potrivit pentru orice instalație în care eficiența energetică maximă este o necesitate. AquaThermica Compact are clasa energetică A+ și un coeficient de performanță sezonier de 3,9 cu o temperatură a aerului de 20ºC.

În plus, pompele de căldură AquaThermica Compact includ un panou de control cu display LED, intuitiv și usor de utilizat, care permite setarea rapidă a oricărui mod de funcționare în câțiva pași.

Nu în cele din urmă, boilerele cu pompă de căldură AquaThermica Compact păstrează toate beneficiile și avantajele competitive de până acum, cum ar fi:

  • Interval mare de temperatură de funcționare, de la -5 ºC la +43 ºC, pe care o poate avea aerul din exterior, în modul pompă de căldură.
  • Element electric de încălzire a apei pentru o încălzire mai rapidă și o temperatură maximă de 75ºC.
  • Supapă electronică și motor pas cu pas pentru a asigura un ciclu de refrigerare sigur și echilibrat.
  • Ciclu automat anti-legionella și sistem de autodiagnosticare.

Gama AquaThermica Compact vine cu o garanție completă de 2 ani și una de 5 ani pentru rezervor.

AquaThermica Compact 100
AquaThermica Compact 100
AquaThermica Eco
AquaThermica Eco

AquaThermica Eco de la TESY: o pompă de căldură cu montaj pe podea pentru producția de apă caldă menajeră

 

AquaThermica de la TESY reprezintă o gamă de pompe de căldură aer-apă pentru producția de apă caldă menajeră.
Acestă gamă include modele cu o capacitate între 200 și 260 de litri, cu și fără schimbător de căldură încorporat. Schimbătorul permite conectarea pompei de căldură la alte surse alternative de energie, cum ar fi precum panouri solare termice sau cazane de încălzire pe gaz, diesel sau biomasă.

Pompele de căldură AquaThermica fac parte din clasa energetică A+, conform actualului ErP, și asigură o economie de până la 75% la energie electrică, comparativ cu un boiler electric cu același volum.

Intervalul său de funcționare este, de asemenea, mare: cu o temperatură a aerului de intrare între -10 °C și +43 °C, AquaThermica folosește doar unitatea pompei de căldură pentru a produce apă caldă menajeră (ACM); pentru a funcționa în afara acestui interval, AquaThermica are o rezistență electrică de 1,5 kW. Această rezistență acționează ca backup pentru producerea de ACM și permite programarea temperaturii apei până la 75 °C (folosind doar pompa de căldură, temperatura maximă configurabilă este de 65 °C).

Beneficiile pompei de căldură AquaThermica pentru obținerea apei calde menajere
Pompele de căldură aerotermale precum AquaThermica reprezintă una dintre cele mai eficiente alternative de obținere a apei calde. Unele dintre beneficiile sale sunt:
• Pot acoperi 100% din necesarul de ACM a locuinței, indiferent de sezon și de condițiile meteo.
• Instalarea pompei de căldură pentru ACM nu este dificilă. Componentele echipamentelor ocupă mai puțin spațiu decât alte sisteme similare (cum ar fi panourile solare) și pot fi instalate atât în interior, cât și în încăperi auxiliare (de obicei în garaje, subsoluri etc.). Cu toate acestea, este recomandat să apelați la un instalator profesionist.
• Pompele de căldură aerotermale pot fi conectate și adaptate la instalațiile existente, fiind o alternativă potrivită atât pentru construcții noi, cât și pentru cele restaurate sau reabilitate. Utilizarea lor este recomandată, în special, pentru locuințe, cabane sau case unifamiliale.
• Eficiența și performanța pompei de căldură aerotermale pentru producerea de ACM este ridicată: pentru fiecare kW consumat, pompa de căldură poate genera până la 4 kW de apă caldă.

Descoperă AquaThermica cu realitatea augmentată
Noua aplicație de realitate augmentată marca TESY a fost dezvoltată pentru a ajuta orice persoană, de la designeri de interior până la clienții finali, să aleagă cel mai potrivit convector electric, boiler electric sau boiler cu pompă de căldură pentru nevoile și specificul locuinței. În câțiva pași simpli, oricine poate să aleagă un anumit model din catalogul de produse și poate să plaseze modelul 3D cu aspectul și dimensiunile reale în locul dorit din casă, prin scanarea acestuia cu camera telefonului mobil. Cu ajutorul aplicației TESY AR luarea deciziilor va fi mai rapidă și mai ușoară, odată ce se va vedea cum va arată produsul integrat în spațiul dedicat și în design-ul camerei.

Odată cu lansarea aplicației de realitate augmentată, TESY demonstrează încă o dată că inovațiile și tehnologiile moderne fac parte din ADN-ul companiei nu doar în ceea ce privește dezvoltarea produselor, ci și legat de experiența pe care o oferă clienților.

AquaThermica Compact de la TESY – pompe de căldură murale

Despre TESY

TESY este lider global în crearea de soluții moderne pentru căldură și confort. Organizația a fost fondată ca o companie de familie în 1993, ca parte a „Ficosota Holding” AD. TESY și-a început expansiunea în afara Bulgariei în 1997, ajungând acum în top 3 producători din Europa în industria sa, cu o capacitate anuală de producție de 1 500 000 de unități: boilere electrice, aparate de încălzire și purificare a aerului, boilere cu încălzire indirectă și boilere termodinamice. Produsele TESY sunt realizate în 4 fabrici din Shumen și Smyadovo, iar la fiecare 23 de secunde este produs un nou aparat.

Portofoliul de produse al companiei este vândut cu succes în peste 60 de țări, pe 4 continente, cea mai recentă locație fiind Doha, din Qatar. Cifra de afaceri anuală a companiei în 2022 a fost de peste 105 milioane EUR În fiecare an, veniturile din vânzări cresc cu un procent de două cifre, obiectivul pentru 2023 fiind de 150 de milioane de EUR TESY are filiale în România, Spania, Rusia și Grecia. Astăzi, echipa sa este formată din 1050 de oameni de 15 naționalități, unii dintre angajați lucrând în companie încă de la înființarea acesteia. Din 1993 până azi, inginerii TESY au creat peste 69 de modele industriale, brevete și patente.

TESY este, de asemenea, prima companie bulgară care oferă o aplicație mobilă cu realitate augmentată pentru boilere electrice, convectoare și încălzitoare termodinamice. TESY AR facilitează utilizatorului final alegerea produsului potrivit nevoilor sale și spațiului de care dispune.

Filosofia TESY este de a oferi întotdeauna mai mult clienților săi: mai multă apă caldă, eficiență energetică mai bună și calitate fără compromisuri. Aceasta este singura constantă în dezvoltarea companiei din ultimele trei decenii.

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
TESY ROMANIA
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.