Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Aproape 60% dintre oamenii de afaceri din Prahova si judetele invecinate sunt increzatori si foarte increzatori in mersul pozitiv al economiei pana la sfarsitul anului

Aproape 60% dintre oamenii de afaceri din Prahova si judetele invecinate sunt increzatori si foarte increzatori

 

Sondajul, care arata ca nivelul fiscalizarii (56% dintre raspunsuri), birocratia (55%) si incertitudinea (39%) sunt principalele obstacole carora antreprenorii trebuie sa le faca fata, a fost realizat pe baza raspunsurilor oferite de oamenii de afaceri din judetul Prahova si din cele invecinate, prezenti la eveniment. Barometrul a inclus companii cu cifre de afaceri de pana la 250.000 de Euro (19% dintre raspunsuri), intre 250.000-500.000 Euro (17%), intre 500.000-1.000.000 Euro (19%), intre 1.000.000-10.000.000 milioane de Euro (30%), 15% dintre companiile chestionate avand cifre de afaceri in 2015 mai mari de 10 milioane de Euro. ‘BUSINESS to more BUSINESS’ s-a desfasurat in 14 aprilie 2016, la Ploiesti si este cel mai important eveniment de afaceri al anului din judetul Prahova.

 

Potrivit datelor Camerei de Comert si Industrie Prahova, prezentate de catre Aurelian Gogulescu – Presedintele Camerei, in judet sunt inregistrate peste 22.000 de companii, dintre care 99% sunt IMM-uri. Media ratei profitului in 2015 a fost de 4,5%, iar judetul Prahova se claseaza pe a 5-a pozitie in ceea ce priveste Produsul Intern Brut la nivel judetean (5,5 miliarde Euro) in clasamentul national. Cele mai mari cifre de afaceri din judet sunt inregistrate in industrie (55%), comert (20%) si servicii (15%). In Prahova lucreaza 133.000 de angajati, iar rata somajului este de 4,2%.

 

,,A fost unul dintre cele mai interesante evenimente de pana acum’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro. ,,Descoperim ca mediul de afaceri din tara devine din ce in ce mai curios, vocal si inovator, ceea ce ne arata faptul ca oamenii de afaceri folosesc pe deplin instrumentele pe care noua economie le pune la dispozitie. Nu de putine ori, la Ploiesti, speakerii nostri s-au aflat sub presiunea oferirii unor raspunsuri nu numai concrete, dar si extreme de aplicate. Astfel, participantii au primit solutii punctuale pentru problemele lor, fie ca vorbim de consultanta fiscala, fonduri europene sau solutii de optimizare a costurilor ce deriva din schimbarea comportamentului consumatorilor si transformarea digitala a economiei’’, a mai spus Dumitru Ion.

 

Evenimentul s-a bucurat de sustinerea prin parteneriate media de catre: AGERPRES, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, Evenimente Biz, Manager Express, MANPRES, SpatiulConstruit.ro, PrBox.ro, Prahova Business, Telegrama de Prahova, Raid Prahova, Calendar Evenimente, Investclub,  RBE Connect si Revista Cariere.

 

Evenimentul ‘BUSINESS to more BUSINESS’este un concept unic, parte a unui proiect national care marcheaza in 2016 al 6-lea an consecutiv in care face parte din mediul de afaceri romanesc. Seria de conferinte aduce consultanta fiscala, financiara si legislativa mai aproape de mediul de afaceri local si ofera antreprenorilor din Romania instrumente utile pentru promovarea si sustinerea afacerii chiar si in conditii economice volatile.

 

Conferinta nationala ‘BUSINESS to more BUSINESS’ a inclus pana acum mediul de afaceri din Brasov (10 martie 2016), Iasi (23 martie 2016) si Ploiesti (14 aprilie 2016). Proiectul continua cu evenimentele din Bucuresti (18 mai 2016), Sibiu (26 mai 2016), Constanta (16 iunie 2016), Cluj-Napoca (13 octombrie 2016), Galati (10 noiembrie 2016),  Oradea (24 noiembrie 2016) si Timisoara (decembrie 2016). Totodata, in 27 octombrie 2016, la Bucuresti, Doingbusiness.ro organizeaza evenimentul ‘CEO Conference’.

 

 

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este portalul de afaceri care ofera utilizatorilor informatii despre oportunitatile din economia nationala, precum si despre principalele companii active in fiecare domeniu. Proiectele Doingbusiness.ro includ publicatiile ‘Romanian Business Digest’ si ‘Major Companies in Romania’, in variante print si online.

Serviciile Doingbusiness.ro includ, dar nu se limiteaza, la servicii de agentie de evenimente, servicii de comunicare si direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piata. Doingbusiness.ro este organizatorul seriilor de evenimente proprii: ‘CEO Conference’, ‘BUSINESS to more BUSINESS’, ‘IMM ReStart’, ‘Emerging Europe Energy Summit’ si ‘Emerging Europe Investment Summit’ si este co-organizator al evenimentului ‘World Credit Congress & Exhibition’, care se desfasoara in 2016 la Bucuresti, intre 8 si 10 iunie.