Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Apple investește într-o tehnologie revolutionară de topire a aluminiului, prietenoasă cu mediul

Apple este o companie preocupata de impactul sau asupra mediului inconjurator, asigurandu-se, de exemplu, ca toate centrele sale de date functioneaza cu energie regenerabila. In acelasi timp, compania americana foloseste o cantitate semnificativa de aluminiu in produsele sale, iar procedura de topire a acestui metal este una foarte poluanta.
Apple investește într-o tehnologie revolutionară de topire a aluminiului, prietenoasă cu mediul

In acest context, compania din Cupertino s-a aliat cu doi giganti din industria aluminiului, Alcoa si Rio Tinto, pentru a dezvolta un nou proces de topire, fara emisii de gaze cu efect de sera. Alcoa si Rio Tinto au format in acest scop un joint-venture, Elysis, cu sediul in Montreal. Viitoare tehnica va prelua numele joint-venture-ului.

Apple investeste 10 milioane de dolari in aceasta tehnologie, pe care o numeste “revolutionara”, si ofera suport tehnic. Guvernul Canadei si guvernului Quebecului contribuie, la randul lor, cu cate 47 de milioane de dolari.

Alcoa lucreaza din 2009 la o tehnica de topire a aluminiului care foloseste un material cu proprietati conductoare ridicate in locul carbonului utilizat de obicei in acest proces. Prin aceasta metoda este eliberat oxigen in loc de dioxid de carbon, un gaz cu efect de sera.

Elysis spera ca tehnologia sa poata fi gata pentru utilizari comerciale pana in 2024.

De-a lungul timpului, aluminiul a fost produs in masa folosind o metoda inventata de fondatorul Alcoa, Charles Hall, in 1886.

 

Foto: Elysis

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva