Apartamente sociale amenajate in containere de marfa reciclate

Un nou si interesant proiect imobiliar le-a fost prezentat locuitorilor din orasul canadian Vancouver. In august, Atira Women’s Resource Society a organizat un eveniment in cadrul caruia oricine putea sa vina sa viziteze noile locuinte sociale realizate din containere de marfa reciclate. Este primul proiect de acest fel care a fost construit in Canada.
Proiectul locuintelor sociale va cuprinde o serie de 12 unitati locative organizate in trei corpuri diferite de cladire. Desi apartamentele vor avea o suprafata cuprinsa intre 26mp si 28mp, ceea ce pentru multi poate insemna insuficient, trebuie mentionat ca pentru femeile din Societatea Atira oportunitatea de a avea o casa oricat de mica unde sa isi reinceapa viata este de nepretuit.
Jumatate din locuinte sunt destinate femeilor care au venituri mici in timp ce restul apartamentelor vor fi date unor femei mai in varsta, aceasta combinatie fiind necesara pentru formarea unei comunitati unite si asigurarea sustinerii in cadrul programelor de recuperare.
Folosirea containerelor de marfa in locul betonului traditional a permis o economie importanta la nivelul bugetului, astfel ca banii au putut fi directionati spre alegerea unor materiale si finisaje de buna calitate care sa ofere un trai confortabil si placut.
Janice Abbott, CEO al organizatiei non-profit Atira, declara urmatoarele: „Atira a avut o viziune si tenacitatea necesara pentru a duce la bun sfarsit acest proiect, creand un precedent in procesul de dezvoltare in ciuda criticilor si opozitiei intampinate pe parcurs. Suntem recunoscatori partenerilor care au finantat acest proiect si care ne-au fost alaturi. Cladirea si apartametele arata mai bine decat ne-am fi putut imagina.”
Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Pe parcursul celor cinci zile de eveniment, participanții au avut ocazia să exploreze cele mai recente tehnologii și soluții pentru o agricultura sustenabilă și un sector alimentar durabil: sisteme avansate de irigație, drone agricole, roboți pentru diferite activități din ferme, instrumente pentru agricultura de precizie, sisteme de management al fermelor, soluții pentru cultivarea verticală, senzori pentru monitorizarea culturilor, echipamente automate pentru procesele de producție, tehnologii pentru ambalarea și depozitarea inteligentă, sisteme de trasabilitate și multe altele.
„Cu fiecare ediție a INDAGRA & INDAGRA FOOD, consolidăm statutul de cel mai important concept dedicat sectorului agricol și industriei alimentare din România. Acest eveniment nu este doar o platformă de expunere, ci și o ocazie reală pentru toți cei implicați în aceste domenii de a se conecta, a împărtăși idei și a descoperi tehnologii inovatoare. Ne bucurăm că, an de an, reușim să ne impunem ca o resursă esențială pentru progresul acestei industrii. INDAGRA este un adevărat motor de dezvoltare al agriculturii românești, facilitând accesul fermierilor și producătorilor români la inovații și oportunități de colaborare, contribuind astfel la un viitor sustenabil al sectorului agro-alimentar din România”, transmite Oana Netbai, PR ROMEXPO.

Evenimentul a fost cu adevărat inițiator al conexiunilor valoroase. Printr-o serie de conferințe și workshopuri interactive, specialiștii din sectorul agricol și alimentar au avut ocazia să-și împărtășească expertiza și să colaboreze, generând astfel idei, proiecte inovatoare și parteneriate pe termen lung. Această atmosferă de colaborare a transformat evenimentul într-un adevărat hub de inspirație

Introducerea aplicației ROMEXPO a îmbogățit experiența vizitatorilor prin facilitarea networking-ului și interacțiunilor în timp real. Aceasta a permis participanților să planifice întâlniri, să acceseze informații despre expozanți și să urmărească programul conferințelor și activităților conexe. Vizitatorii specialiști au apreciat funcțiile interactive care îi ajutată să rămână conectați și informați pe parcursul evenimentului, dar și după încheierea acestuia.

De la INDAGRA & INDAGRA FOOD 2024 nu au lipsit produsele tradiționale românești. Participanții s-au bucurat de gusturile autentice și de savoarea adevărată a toamnei, într-o atmosferă plină de tradiție, inovație și pasiune pentru agricultură.
Animăluțele au fost, fără îndoială, vedetele târgului și un adevărat punct de atracție pentru toți vizitatorii. De la cei mici, la cei mari, toată lumea s-a bucurat să le vadă și să interacționeze cu ele, aducând un strop de farmec evenimentului. În plus, cei interesați au avut ocazia să afle informații utile despre creșterea și îngrijirea lor de la cei mai buni specialiști.
Mulțumim tuturor participanților, expozanților și partenerilor pentru contribuția la succesul INDAGRA & INDAGRA FOOD 2024! Așteptăm cu nerăbdare să ne reîntâlnim anul viitor, în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, când ROMEXPO va continua să fie locul în care tradiția întâlnește inovația.



Ovidiu Cîmpean, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene:
”Sunt orașe importante care au preluat acest demers de realizare a concursurilor de soluții. Am știut chiar de la primul concurs că, dacă ne ținem de el, va deveni un exemplu de bune practici la nivel național. Împreună cu OAR, cu universitățile, dacă vom găsi soluții legislative mai bune față de ce este acum, ne implicăm să le rezolvăm sau, poate, să mai tăiem din legislație dacă e cazul. Într-adevăr, noi am pornit cu proiecte mici, pentru a demonstra cât de important e un concurs. Dar trebuie să pregătim din timp concursurile mai mari, e de datoria noastră să explicăm de ce e nevoie de o pregătire solidă, de proiecte gândite din timp și pe termen lung. Dacă aștepți să apară programul de finanțare și abia apoi să faci concursul, pierzi momentul și finanțarea.”

Mirona Crăciun, coordonator Concursuri Ordinul Arhitecților din România, a evidențiat, printr-un studiu bazat pe analiza concursurilor realizate cu implicarea OAR, faptul că durata de la idee la finalizarea unui proiect este mult mai mică acolo unde administrația, comunitatea profesională și comunitățile locale colaborează pe tot parcursul derulării proiectului.

Asigurarea calității vine cu costuri apreciabile în faza de concurs, pentru toate echipele participante și se dorește identificarea de soluții care să permită o participare cât mai largă.
arh. Silviu Aldea — Atelier MASS
”Participarea la un concurs este un efort absolut zdrobitor pentru o firmă de arhitectură, iar șansele de a-l câștiga sunt, de multe ori, de 1 la 30! A crescut foarte mult volumul de lucru și din cauza acestei concurențe acerbe între birouri, nu doar a nivelului crescut al cerințelor beneficiarilor.”