Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Andrei Șerbescu - ADNBA, București va face parte din juriul RBA 2017

Andrei Șerbescu - ADNBA, București va face parte din juriul RBA 2017

 

Proiectele biroului au fost, de asemenea, in mare masura publicate in reviste si volume de specialitate, inclusiv in cartea „Locuind impreuna. 6 blocuri de ADNBA” (2014), ce dezbate problema locuirii colective in Bucurestiul actual. Acelasi este si subiectul instalatiei Hilariopolis, prezentate de ADNBA in cadrul celei de-a 15-a Expozitii Internationale de Arhitectura a Bienalei de la Venetia din 2016.

 

Expusa in Arsenale, instalatia – o macheta de mari dimensiuni, realizata in intregime din hartie – prezinta o viziune neasteptata asupra Bucurestiului si proiectelor celor de la ADNBA, printr-o punere laolalta a diverselor tipuri de cladiri (vechi si noi), strazi si fragmente de cartier, privite dinspre interior spre in afara, gest care "simbolizeaza efortul nostru zilnic de a pastra o parte din aroma orasului in care am crescut" (ADNBA). Ce este remarcabil la aceasta instalatie este faptul ca interioarele extrem de detaliate ale machetei au fost realizate impreuna cu studentii atelierelor din UAUIM, fiind o modalitate inedita de suprapunere a activitatii biroului cu cea efectuata alaturi de studenti. Asa cum declara Andrei Serbescu, “imaginatia si inocenta studentilor ma surprind si ma ajuta. Povestile si lumile proiectelor lor sunt, adesea, mult mai puternice decat arhitectura din afara scolii”.

 

Il putem urmari pe Andrei Serbescu in mod constant in cadrul conferintelor unde discuta despre spatiul locuit si locuire: EURAU 2016 – UAUIM, Bucuresti 2016, November Talks – TU Graz 2016, POLIMI Politecnico di Milano, 2017, sau ca membru al juriului la diverse competitii de arhitectura nationale, inclusiv la Romanian Building Awards in toamna 2017.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România