Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Amenajari interioare: beneficiile pietrei naturale

Amenajari interioare: beneficiile pietrei naturale

 

Avantajele pietrei naturale nu se limiteaza insa aici. Iata doar cateva dintre aspectele cele mai importante care iti vor demonstra ca, in ceea ce priveste amenajarea si realizarea finisajelor unei locuinte, astfel de materiale sunt cele mai potrivite din numeroase puncte de vedere:

 

Piatra naturala poate fi reconditionata fara prea mari eforturi

 

Indiferent daca optezi pentru roca slefuita si polisata sau pentru o piatra naturala mata, trebuie sa stii ca reconditionarea acesteia iti va fi la incemana oricand. In vreme ce gresia si faianta isi pierd din stralucire in timp si acest lucru este ireversibil, piatra naturala poate fi refinisata de mai multe ori, in functie de grosimea pe care o are, recapatandu-si astfel stralucirea si frumusetea. In plus, o alta problema pe care o prezinta materialele comune realizate din ceramica sau sticla o reprezinta pierderea sau estomparea culorilor. Aceasta problema nu este insa si una a pietrei naturale, care are aceeasi nuanta pe toata grosimea placilor.

 

Ingrijirea suprafetelor din piatra naturala este acum mai facila

 

Daca la inceputurile folosirii pietrei naturale in constructii si amenajari ingrijirea acesteia era anevoioasa, in prezent acest lucru nu mai reprezinta o problema.

 

Matuirea si impregnarea petelor erau dezavantaje comune pana la aparitia detergentilor speciali si a produselor de ingrijire pentru piatra naturala. Acum exista produse care impermeabilizeaza suprafetele si care nu permit grasimilor sau lichidelor colorate sa patrunda in profunzimea porilor rocii naturale. Aceste produse sunt la indemana atat in ceea ce priveste prezenta lor pe piata, in magazinele specializate, cat si in ceea ce priveste costurile. Impermeabilizarea rocii naturale poate si ar trebui sa fie repetata la intervale regulate de 6 - 12 luni, in functie de conditiile la care sunt expuse suprafetele. Prin acest proces, porii marmurei, ai granitului, ai ardeziei, ai travertinului sau ai altor roci folosite in constructii si amenajari pot fi sigilati astfel incat sa nu mai permita patarea in profunzime. In plus, detergentii speciali sunt si ei la fel de usor de gasit in zilele noastre si asigura o curatare perfecta a suprafetelor acoperite cu piatra naturala, fara a ataca smaltul acesteia si fara a o deteriora.

 

 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
PIATRAONLINE
Lucru în România