Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

A-cero creeaza o locuinta intr-un volum din marmura crem

A-cero creeaza o locuinta intr-un volum din marmura crem

Biroul de proiectare spaniol a finalizat de curand o locuinta in Madrid a carei volumetrie le poarta semnatura, printr-o estetica indranzneata, cu fasii de marmura si beton care se intrepatrund intr-un cadru natural cu vegetatie bogata.

 

Amplasata pe un teren in panta cu o suprafata de 2 800mp, casa avand trei niveluri este inconjurata de pini si stejari care incadreaza vederile catre imprejurimi. Volumul principal al casei este completat de un al doilea, mai mic care adaposteste anexele de la piscina. Suprafata anvelopantei din marmura crem a fost combinata in anumite zone cu fasii din lemn de bambus, conferindu-i astfel caracter si simplitate.

 

 

La interior aceasta paleta de culori este preluata, folosindu-se un fundal alb in combinatie cu tonuri calde de gri si maron si lemnul de stejar Havana al parchetului. Interioarele reflecta soarele puternic creand astfel senzatia de spatialitate dar pastrand in acelasi timp o atmosfera racoroasa.

 

La primul nivel al locuintei au fost amenajate trei dormitoare in timp ce dormitorul matrimonial, impreuna cu zona de dressign si baia proprie se gasesc la parter. Zona de zi impreuna cu bucataria, depozitari si un grup sanitar au fost amenajate tot la parter. La nivelul subsolului au fost pozitionate spatiile tehnice, depozitari si garajul.

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România