Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

14 proiecte EQUITONE nominalizate la premiile Building of the Year 2021

ArchDaily – cel mai vizitat website global de arhitectură – organizează pentru al doisprezecelea an consecutiv competiția internațională Building of the Year Awards, pentru a conferi recunoașterea meritată proiectelor care au avut un impact pozitiv asupra profesiei.
14 proiecte EQUITONE nominalizate la premiile Building of the Year 2021

Cele mai remarcabile proiecte din 15 categorii sunt alese prin votul unei rețele de jurați și specialiști imparțiali. La această ediție, nu mai puțin de 14 proiecte în care s-au implementat soluții EQUITONE au fost nominalizate la categoria ‘Best Applied Products’ (Produsele cel mai bine aplicate). În cele ce urmează, vi le prezentăm cu vădită satisfacție.
  

Condominiul Vista North Pearl / Bora Architects / SUA
Foto: Lincoln Barbour, Jeremy Bitterman – ArchDaily.com
Condominiul Vista North Pearl / Bora Architects / SUA
Acest nou imobil, construit în 2018 în cel mai nou cartier din Portland, este compus dintr-un corp de bază de 5 etaje, peste care se înalță un turn central cu 21 de etaje. Fațada rigidă a clădirii, care reflectă trecutul industrial al zonei, a fost realizată cu panourile din fibrociment EQUITONE [tectiva] și [linea].
Casa din vârful dealului / Atelier M+A / Singapore
Foto: Masaki Harimoto – ArchDaily.com
Casa din vârful dealului / Atelier M+A / Singapore
Această construcție semi-decomandată (2019) este amplasată într-o liniștită zonă rezidențială din apropierea Grădinii Botanice din Singapore. Aici funcționează o galerie privată de artă, separată în mod inteligent de spațiile de locuit găzduite de același imobil. Curtea interioară centrală aduce lumina naturală în casă.
Extensia casei Carmelites / Notan Office / Belgia
Foto: Nicolas Delaroche – ArchDaily.com
Extensia casei Carmelites / Notan Office / Belgia
Acest proiect (2020) adaugă două etaje la un volum existent, transformând o casă urbană unifamilială în două apartamente: un duplex la cele două etaje inferioare și un triplex deasupra. Pentru a îmbrăca fațadele nou create, au fost utilizate panouri din fibrociment EQUITONE [linea].
Campusul BioLegend / Delawie / SUA
Foto: Stephen Whalen, Alex Baltov – ArchDaily.com
Campusul BioLegend / Delawie / SUA
Spațiile exterioare ale laboratorului și ale clădirii de birouri construite în 2019 la extinderea campusului BioLegend din San Diego au fost amenajate cu plăci EQUITONE [tectiva]. Acest proiect a făcut parte dintr-un plan mai amplu de a privatiza o stradă publică și de a o transforma într-un campus de biotehnologie ce se întinde pe 8 acri.
Casa Saint Martial / Majolice-Atelier d'Architecture / Franța
Foto: Philippe Caumes – ArchDaily.com
Casa Saint Martial / Majolice-Atelier d'Architecture / Franța
Această casă din Bordeaux a beneficiat de o renovare completă (2019), prin care s-au creat 3 unități de cazare socială și o sală de activități la parter. Îmbunătățiri majore au fost aduse întregii clădiri: fațadele au fost îmbrăcate în panouri EQUITONE [tectiva], au fost adaugate luminatoare, iar acoperișul a fost extins.
Centrul de îngrijire de zi / Agence MW / Franța
Foto: Stéphane Spach – ArchDaily.com
Centrul de îngrijire de zi / Agence MW / Franța
Această construcție, care găzduiește o creșă, o grădiniță și un centru recreațional (2020) completează polul educațional din Marmoutier. Proiectul și-a propus să le ofere copiilor forme surprinzătoare și luminatoare colorate. Panourile EQUITONE [linea] dau acoperișului articulat un aspect curat.
Casa Union / Austin Maynard Architects / Australia
Foto: Derek Swalwell – ArchDaily.com
Casa Union / Austin Maynard Architects / Australia
Această nouă casă jucăușă, cu mai multe etaje (2020), este amplasată pe un teren îngust, cu deschidere de doar 5,5 metri, din Brunswick, Melbourne. Casa interacționează cu ocupanții ei în diverse moduri amuzante și dinamice. Este o clădire verticală, la care s-au utilizat cantități mari de lemn, cărămizi reciclate și panouri de fațadă EQUITONE [linea].
Teatrul Național de Dans / Zoboki Design and Architecture / Ungaria
Foto: Zsolt Hlinka – ArchDaily.com
Teatrul Național de Dans / Zoboki Design and Architecture / Ungaria
Cândva, aceasta a fost o hală de producție, un hub pentru realizări industriale. După o renovare completă (2019), noua clădire oferă acum Teatrului Național de Dans toate facilitățile tehnice care îi sunt necesare. O demonstrație a felului în care trecutul poate fi transformat în viitor, cu ajutorul panourilor EQUITONE [linea].
Clinica SCC_Villa / BAarqs / Argentina
Foto: Walter Salcedo – ArchDaily.com
Clinica SCC_Villa / BAarqs / Argentina
Acest proiect (2019) reprezintă extinderea pe înălțime a unei clădiri. Adiția verticală se echilibrează cu volumele orizontale pre-existente. Un set de conuri trunchiate, îmbrăcate în EQUITONE [linea], canalizează lumina spre interior.
Centrul de antrenament pentru canoe / RS + Robert Skitek / Polonia
Foto: Tomasz Zakrzewski – ArchDaily.com
Centrul de antrenament pentru canoe / RS + Robert Skitek / Polonia
Lacul Paprocany este folosit pentru navigație și recreere. Odată cu redezvoltarea falezei, a fost construit un nou centru municipal de antrenament pentru canoe (2020). Clădirea propune suprafețe ample de lemn, în timp ce fațada spate este placată cu panouri elegante, de culoare gri, din fibrocimet EQUITONE, alese pentru proprietățile lor de siguranță la foc.
Reședința ERH Residence / makeAscene / Tailanda
Foto: DOF Sky|Ground – ArchDaily.com
Reședința ERH Residence / makeAscene / Tailanda
Singura cerință a proprietarului a fost aceea de avea cel mai elementar design posibil. În această nouă casă (2020), care respiră simplitate, este cu siguranță ușor de locuit, iar EQUITONE [natura] a fost alegerea firească în aceste condiții.
Liceul Mount Si / NAC Architecture / SUA
Foto: Benjamin Benschneider – ArchDaily.com
Liceul Mount Si / NAC Architecture / SUA
Campusul Mount Si (2019) este „ridicat” în toate sensurile: educațional, experiențial și literal. Fiind situat între munți, în apropierea unui râu, corpurile de clădire, placate cu EQUITONE [natura], sunt elevate deasupra cotei de inundație. Când râul se revarsă, apele curg pur și simplu pe sub construcții.
Centrul comunitar The Zam! / Studio A4 / Hungary
Foto: Tamás Bujnovszky – ArchDaily.com
Centrul comunitar The Zam! / Studio A4 / Hungary
Această nouă facilitate comunitară (2020) din Zamárdi, pe malul lacului Balaton, este alcătuită dintr-un volum în formă de balon, ce adăpostește un spațiu de expoziție, peste care se întinde o agreabilă terasă. EQUITONE [tectiva] conferă acestei originale clădiri culturale un aspect futuristic.
Muzeul de Artă / Departamentul de Servicii Arhitecturale / Hong Kong
Foto: William Furniss– ArchDaily.com
Muzeul de Artă / Departamentul de Servicii Arhitecturale / Hong Kong
Muzeul de Artă din Hong Kong a fost renovat și extins pentru a i se oferi o nouă identitate. Noul muzeu propune o fațadă inspirată de valurile portului Victoria, care se animă odată cu schimbarea luminii și a umbrelor. Fațada multifațetată, placată cu panouri din fibrociment EQUITONE [tectiva], reflectă diversitatea colecțiilor găzduite de muzeu.
Articol scris de
EQUITONE