Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

100% lumina naturala unde nu credeati ca este posibil

100% lumina naturala unde nu credeati ca este posibil
Daca pana acum credeati ca ferestrele sunt singurele modalitati de a va ilumina natural mansarda sau apartamentul, v-ati inselat. Tehnlogia si materiale de ultima generatie au fuzionat sub aspectul unui tunel solar, produs inovator care aduce lumina naturala in interioarele care nu pot fi iluminate natural prin intermediul ferestrelor.

Lansat pe piata in anul 2005 iar in Romania incepand cu anul 2007, tunelul solar VELUX este recomandat pentru spatiile care nu au legatura cu exteriorul si in care instalarea ferestrelor este imposibila, singura modalitate de iluminare fiind cea artificala.

Produsul surprinde prin simplitatea si eficienta sa. Un profil similar unei ferestre de mansarda este instalat pe acoperis. Acesta capteaza lumina solara si o reflecta cu ajutorul unei tubulaturi care face legatura dintre invelitoare si tavan. Lumina este difuzata apoi in spatiul dorit printr-o aplica cu un diametru de 35 cm. Reflexia luminii poate avea un randament de 98%, in functie de distanta si tipul tubulaturii (felxibil sau rigid) si in functie de pozitionarea in acoperis tunelului fata de punctele cardinale.

Pentru folosirea produsului pe timpul nopti, exista posibilitatea de accesorizare a tunelului cu un kitul de lumina care contine un bec de 4 W, putand fi folosit insa un bec de pana la10 W. Un alt avantaj al tunelului consta in posibilitatea de montare a unui ventilator cu valva de sens, in cazul in care s e doreste totodata si ventilarea spatiului respectiv.
Pentru a vedea cata lumina naturala aduce tunelul solar in casa dumneavoastra, incercati aplicatia Calculator Lux, disponibila pe www.velux.ro.
 

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Articol scris de
VELUX ROMANIA
Lucru în România