Iţi place aceasta stire? Recomand-o prietenilor:
Abonează-te la SpaţiulConstruit sau conectează-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Velodromul pentru Olimpiada de la Londra, arhitectura marca Hopkins Architects

Cladirea Velodromului a fost primul dintre marile proiecte ale Olimpiadei de la Londra care a fost finalizat, remarcandu-se printr-o arhitectura care combina inteligent formele simple cu strategiile durabile.

 

Volumul cu forme fluide, ce aminteste de o sa supradimensionata a fost conceput pentru a beneficia din plin de lumina, ventilatie si racire naturala. Arhitectii au gandit forma astfel incat sa fie usor de construit, prin folosirea unei structuri usoare, a resurselor naturale pentru a functiona ca un tot-unitar bine pus la punct dar si elegant in acelasi timp. Acoperisul impresionant, de un alb stralucitor este presarat cu siruri de luminatoare care permit un iluminat natural general pe o perioada cat mai lunga din zi. Din punct de vedere structural, acoperisul este compus dintr-o tesatura de mii de cabluri care se sprijina la extremitati, pe structura din otel iar culoarea alba ajuta la reflectarea razelor soarelui, reducand consumul de energie ce s-ar pierde cu ventilarea-climatizarea spatiului.

 

Anvelopanta a fost realizata din fasii de cedru, care din loc in loc a fost perforata pentru a incuraja astfel ventilarea naturala a interioarelor. Aerul circula printre cele 6 000 de locuri, urcand pana la partea superioara si creand astfel un curent de aer natural, ce ajuta la improspatarea atmosferei si la mentinerea acesteia in temperaturi optime pentru desfasurarea competitiilor. Acoperisul ajuta la colectarea apei de ploaie care este inmagazinata si folosita ulterior in cadrul incintei pentru diferite scopuri.

 

Pista de biciclete a fost proiectata astfel incat sa permita noi recorduri de viteza, dar in acelasi timp sa ofere si un confort sporit pentru concurenti prin asigurarea unei distributii uniforme a zgomotului produs de spectatori si galerii.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Ai o întrebare despre acest subiect? Scrie-o aici!

user
Ataseaza fisiere
(Foto, video sau PDF. Maxim 1600x1600 pixeli @ 50 MB)
Anunță-mă când răspunde cineva
Lucru în România