Sisteme de parcare automate in statiunea Straja din Hunedoara

Pentru cei care abia așteaptă să ajungă pe pârtia din stațiunea Straja, accesul este acum mult mai facil. Două sisteme de parcare se află acum în stațiune și vin în ajutorul turiștilor, dar și a localnicilor, proprietarilor de pensiuni din zonă.

 

Straja este o stațiune din Hunedoara cu potențial turistic și 7 pârtii amenajate pentru sezonul de iarnă, unde se practică diferite sporturi de iarnă. Fiecare dintre acestea este echipată cu instalație de transport pe cablu (teleschi).

 

Cele două sisteme de parcare KADRA sunt montate în puncte diferite ale stațiunii, având folosințe diferite. Primul se află în zona de agrement, în Lupeni (la baza pârtiei), în apropiere de punctul în care se găsește telegondola. Beneficiază de o intrare și o ieșire, cu încasare la operator, o barieră la intrare și una la ieșirea din parcare. Parcarea dispune în acest moment de 400 de locuri, însă Primăria Straja are în plan dezvoltarea și creșterea numărului de locuri de parcare. Sistemul de parcare are încoporat și un panou de afișare a locurilor libere pentru o funcționare mult mai rapidă și facilă. Accesul în parcare se face pe bază de tichet pentru turiști, iar pentru abonați pe bază de card de proximitate.

 

Cel de-al doilea sistem de parcare, mult mai complex, este cel plasat la intrarea în stațiune. Are două intrări și două ieșiri, cu zonă specială pentru abonați: proprietarii de pensiuni din Straja, localnicii. O intrare și o ieșire din parcare sunt cu acces general, pentru turiștii veniți la schi. Cea de-a doua intrarea și ieșire sunt speciale pentru abonați și pot fi accesate prin card de proximitate.

 

Cele două sisteme sunt oferite de KADRA, prezent în piață de peste 10 ani, ce oferă soluții și sisteme de parcare inteligente. O altă stațiune are, începând cu 2017, o parcare cu 400 de locuri, oferite de KADRA. Poiana Brașov dispune de o parcare la intrare în stațiune, de unde există un transport special până la baza pârtiei. Sistemul de parcare vine în ajutorul traficului aglomerat din Poiana Brașov, pentru a evita orele petrecute în trafic de la intrarea în stațiune până la baza pârtiei.

 

KADRA a oferit sisteme de parcare și pentru Salina Turda, Hotel Napoca, City Park Mall Constanța, dar și multe altele.

parcare statiunea straja  Straja, jud. Hunedoara KADRA