Panourile EQUITONE Natura pentru placarea faţadei ventilate și un concept de locuire verde

Situat în zona Băneasa, Aviaţiei Park este un nou ansamblu de apartamente, dezvoltat de Forte Partners, ce propune un concept de locuire verde în apropierea parcului Herăstrău.

Pentru ca grija faţă de mediu să fie anunţată încă din momentul apropierii de complex, la placarea faţadei ventilate s-au folosit panouri EQUITONE [natura].

Conceput special pentru faţade ventilate, EQUITONE [natura] este un material inspirat de fina, eleganta paletă de culori a naturii, în perfectă armonie cu nuanțele rafinate și autentice ale fibrocimentului EQUITONE. Fiecare panou EQUITONE [natura] este unic, exprimând textura naturală, interioară a fibrocimentului. Oricare ar fi opţiunile de design de faţadă care se doresc a fi explorate, prin natura culorii sale autentice, EQUITONE garantează detalii clare și un aspect unitar.

Vorbind despre Aviaţiei Park, arhitecţii de la ADNBA au spus că „abordarea per ansamblu a proiectului a fost una corectă ,aproape «inginerească», iar haina pe care o îmbracă duce și ea cu gândul tot într-acolo. Fațada ventilată în cele două nuanțe EQUITONE [natura] a fost țesută astfel încât să trimită la structura din spate și să păstreze aerul sobru al clădirilor”.

Cele două construcții finalizate reprezintă prima fază aproiectului Aviaţiei Park şi se estimează că faza a doua, aflată în desfăşurare, va fi completată până la sfârşitul acestui an.

Diversitatea locuirii este oferită de mixul de apartamente care variază de la studio la patru camere, toate generos iluminate natural şi cu o compartimentare eficientă şi, în acelaşi timp, flexibilă, pentru a oferi mai multe posibilităţi de amenajare şi utilizare. În cadrul ansamblului finalizat, mai mult de jumătate din suprafaţa totală va consta în alei de circulaţie, piaţete şi spaţii verzi care, dincolo de beneficiile evidente, vor realiza legătura dintre corpurile de locuinţe.

Graţie dotării cu sisteme de economisire a energiei electrice şi apei, prima fază a proiectului a primit deja certificarea Green Homes pentru eficienţă energetică (Locuință Verde) din partea RoGBC (Romania Green Building Council).

Aviatiei Park  Bucuresti EQUITONEAviatiei Park  Bucuresti EQUITONEAviatiei Park  Bucuresti EQUITONE