Instalatie de sunet ambiental profesionala pentru restaurant-bar, terasa exterioara si zona SPA în complexul hotelier Expro Bazna

Oportunitatea de a sonoriza hotelul Bazna

Complexul hotelier Expro de la Bazna avea mare nevoie de o  instalatie de sunet ambiental profesionala pentru restaurant-bar, terasa exterioara si zona SPA. Dupa criterii de competenta, proiecte similare si costuri, aleg Amro Grup pentru a proiecta, furniza si instala un sistem de sonorizare de ultima generatie simplu de folosit, mai ales de catre personalul non-tehnic. Situat in Bazna, Sibiu, in partea de nord-est a statiunii, complexul se bucura masiv de aprecierea turistilor de pretutindeni. Hotelul dispune de locuri de cazare, restaurant cu terasa, piscina, baza de tratament si o sala de conferinte complet dotata cu aparatura performanta

 

Provocarile sonorizarii unui complex balneoclimateric SPA

Fiind vorba de un complex balnear de relaxare ce include restaurant si hotel, sonorizarea in aceasta locatie a impus o serie de provocări care au fost eficient rezolvate.

1# Riscul de coroziune din zona de tratament piscina

Vorbim, in primul rand, de un risc masiv  de coroziune pentru echipamentele de sunet standard in zona de tratament-piscina. Stim bine ca activitatea se desfasoara la interior si presupune tratamente cu apa sarata. Iar sonorizare ambientala in aceasta zona este mai mult decat un strict necesar. Ea aduce un plus de valoare si confort pentru turisti si imbunatatese incredibil calitatea serviciilor oferite.

2# Estetica instalatiei de sunet sa fie discreta si eleganta, fara cabluri la vedere.

In al doilea rand, fiindca vorbim de  un complex care este deja functional si cu un renume format. Pentru integrarea sistemelor am planificat integrarea echipamentelor intr-o maniera cat mai discreta, perfect adaptata locatiei, fara interventii inutile asupra structurii si materialelor din locatie si fara echipamente care sa afecteze estetica locatiei.

3# Usurinta in utilizare de catre angajatii non-tehnici ai hotelului. 

Adevarul este ca tehnologia profesionala e gandita sa simplifice. Iar pentru a culege roadele investitiei, echipamentele de sunet trebuie sa fie usor de folosit de catre personalul non-tehnic din hotel. Renumite exact pentru simplitatea cu care le opereaza oricine.

 

Cum au rezolvat ingenios solutiile de sunet de la Amro nevoile Complexului Balnear Expro

Inca din faza de proiectare a sistemului de sonorizare ambientala a complexului Expro Bazna, s-a decis impartirea in 2 sisteme principale fiecare fiind la randul sau alcatuit din mai multe subansambluri si sisteme. Astfel ca in locatie avem urmarele instalatii audio:

1#Sistem sonorizare ambientala pentru baza de tratament

2#Sistem sonorizare ambientala pentru restaurant

 

O instalatie audio rezistenta care garanteaza un sunet melodios in  baza de tratament

Baza de tratament a Hotelui Expro Bazna a beneficiat de o implementare aparte, intrucat acolo au trebuit abordate 3 zone diferite, zona de bar, zona de tratament-piscina si terasa exterioara.

In zona de bar ca si  in zona de restaurant, am ales sa folosim aceleasi incinte audio incastrabile in tavan de la Proel, si anume XE65CTX. Am ales aceleasi incinte audio pentru zona de bar, datorita puterii oferite de 40W – RMS si a faptului ca estetic sunt foarte discrete. Fiind vorba si in aceasta locatie de un tavan fals casetat, cablajul a putut fi mascat, astfel s-a obtinut o sonorizare ambientala aproape  ”invizibila” cu sunet de cea mai buna calitate.

Zona de tratament-piscina, a oferit un obstacol aparte. In primul rand, din cauza activitatii desfasurate in interior ce presupune tratamente cu apa sarata, riscul de coroziune al echipamentelor standard este foarte ridicat. In al doilea rand, fiind vorba de o piscina acoperita si deci o locatie de dimensiuni generoase, ecoul interior altereaza puternic calitatea sunetului. Pentru aceasta zona am ales sa utilizam incintele audio aplicate, Proel XE35TW. 


Proel XE35TW este o incinta audio de perete , in 2 cai ce livreaza o putere de pana la 15W – RMS pe linie de 70/100V. Este prevazuta cu o carcasa robusta din ABS, compenete interne protejate si un difuzor din polipropilena, fapt ce o face ideala pentru locatia noastra intrucat va avea o rezistenta sporita la umiditate si coroziune din mediul salin. De asemenea pentru a rezolva problema ecoului si a minimiza efectele acestuia am decis ca toate incintele audio din zona de piscina sa fie montate pe o singura latura a salii reducand astfel reflexiile sonore cauzade te catre locatie.

Nu in ultimul rand, pentru zona de terasa exterioara am folosit aceleasi incinte audio Master Audio NB600TB, pentru factorul de protectie la intemperii IP65, puterea livrata si calitatea incredibil de armonioasa a sunetului obtinut.

Pentru ca si aici vorbim deja de 3 zone distincte, zona de bar, zona de tratamet-piscina si terasa exterioara, managementul si controlul  pe fiecare zona in parte  se realizeaza cu ajutorul unui amplificator cu mixer. Tot aici,  s-a implementat si un sistem de microfoane wireless ce sunt folosite in baza de tratament de la Expro Bazna.

 

Master Audio MX4412 este un amplificator cu mixer matricial, ce dispune de un player media si de conectivitate bluetooth. Aceste livreaza o putere de 480W-RMS, distribuita pe 4 zone cu control independent pe fiecare zona. Fata de un amplificator multizona obisnuit acesta dispune si de 4 canale de intrare pentru linie sau microfon, cu posibilitatea de a selecta independent pe ce zona trimite semnalul sonor fiecare canal de intrare.

Ca si microfoane ce se vor folosi de catre personalul asistent in zona de tratament,  s-a ales o solutie wireless de la Master Audio.

 

Master Audio BE5035T este un kit cu 2 microfoane Headset wireless. Fata de alte sisteme similare se ramarca prin constructia solida si rezistanta la utilizare indelungata, fapt ce ii confera un avantaj in sistemul implementat de noi, intructa acesta va fi utilizat intens. Un alt avantaj al acestui sistem este faptul ca dispune de pana la 200 de canale selectabile si o raza de acoperire de pana la 100 de metri, fiind de asemenea un avantaj pentru pesonalul din baza de tratamnet pentru ca il vor putea utilizat atat la interior cat si la exterior fara a surveni probleme datorita interferentelor radio din zona.

 

2. Instalatie de sonorizare ambientala  care livreaza un sunet incredibil de echilibrat si plin, in restaurant-bar

Fiind vorba de o zona restaurant ce include si terasa, sonorizarea in acest caz a trebuit sa puncteze 2 aspecte vitale. Primul e usurinta in utilizare. Adevarul e ca intr-un restaurant nu trebuie angajat un inginer de sunet, DJ, tehnicieni audio. E suficient sa alegi aparatura compacta, usor de utilizat. Al doilea aspect e discretia in implementare. Multe hoteluri au cerinta ca intreg sistemul de sunet sa fie aproape ”invizibil”, pentru a nu se strica estetica locatiei.

Astfel, s-a decis implementarea unui sistem pe zone, zona de restaurant interior si zona de terasa. Pentru a se mentine estetica interioara a restaurantului, s-a ales montarea difuzoarelor incastrate  in tavan, evitandu-se astfel traseele de cabluri aparente. Intrucat zona restaurant  era una generoasa (in jur de 150 mp), cele mai potrivite incinte audio de tavan pentru aceasta locatie atat din punct de vedere stilistic cat si tehnica au fost cele de la Proel si anume XE65CTX.

 

Proel XE65CTX este o incinta audio pentru tavan fals, cu 2 cai, putere 40 W pe linie de 100 V, de culoare alba. Are un design elegant, asigura un sunet clar, impecabil, fiind alegerea potrivita pentru un astfel de proiect. Un alt avantaj in folosirea unei astfel de incinte audio a fost faptul ca am putut sa mascam foarte usor cablurile, singurul lucru vizibil in sonorizarea de interior a restaurantului fiind doar boxele de tavan, care oricum nu sunt deranjante estetic datorita culorii albe.

O alta provocare a reprezentat-o terasa restaurantului. Fiind vorba de o terasa in aer liber, fara zone acoperite, incintele audio folosite a trebuit neaparat sa aiba factor de protectie IP65. De aceea s-au ales incintele audio aplicate de la Master Audio.


Master Audio NB600TB,  este o incinta audio aplicata de exterior pretabila in aplicatii diverse, de la sonorizare de ambient pana la instalatii de adresare publica. Datorita caracasei din ABS si a factorului de protectie la intemperii IP65, este perfecta pentru a se folosi in sonorizari exterioare. In plus dispune de o putere de 32W pe linie de 100V ceea ce o face mai mult decat suficienta in zonele in aer liber.

Pentru ca deja vorbim de 2 zone distincte, restaurant si terasa exterioara, managementul si controlul incintelor acustice se realizeaza cu ajutorul unui amplificator cu control separat pe mai multe zone.

 

Master Audio MV8300CR este un amplificator perfect pentru aplicatii de adresare publica si sonorizare ambientala. Pe langa puterea de 350W in regim de linie 70 / 100V sau 4/16 Ohmi, distribuita pe 6 zone distincte cu control separat de volum, acesta beneficiaza si de un Media Player cu Bluetooth integrat cu control prin telecomanda, ceea ce il face ideal pentru zonele de restaurant/terasa/bar/cafenea, unde ambianta sonora este indispensabila pentru locatie. Fiind foarte usor de instalat si utilizat chiar si de catre persoanele non-tehnice, acest amplificator s-a potrivit perfect in proiectul nostru de sonorizare din zona de restaurant si derasa a Hotelului Expro Bazna.

 

In concluzie, sonorizarea hotelului Expro Bazna este o sonorizare personalizate si adaptata locatiei atat din punct de vedere al echipamentelor folosite cat si al implementarii solutiilor alese. In astfel de cazuri consultanta de specialitate este primordiala inca din faza de proiectare si bugetare a echipamentelor ce urmeaza sa fie folosite. Nu ezitati sa intrati in contact cu unul din specialistii nostri pentru o evaluare corecta a costurilor si o configurare precisa a echipamentelor necesare.

sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti 3  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti 4  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti 5  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti 2  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti 8  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti 6  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
sistem-audio-ambiental-hotel- Expro-Bazna-sibiu-furnizat-Amro-grup-bucuresti 7  Bazna, Sibiu AMRO ELECTRONIC GRUP
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.