Încălzire în pardoseală Tiemme, într-o locație inedită

Sistemele de incalzire in pardoseala au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare deosebita atat tehnologica cat si comerciala, acestea fiind din ce in ce mai des folosite pentru incalzirea de locuinte, hale industriale, spatii comerciale si cladiri de mari dimensiuni. Dar ce faci atunci cand locatia unde trebuie instalat un astfel de sistem se afla in centrul istoric al orasului, intr-o zona greu accesibila pentru aprovizionarea cu materiale ?

 

Aceasta situatie a fost intampinata de partenerii nostri de la Trust Him in implementarea unui sistem de incalzire Tiemme in incinta noului restaurant La Ceaun din Piata Sfatului, Brasov.

 

Cu o suprafata radianta de 140 metri patrati, open space, locatia nu a permis acoperirea instalatiei cu sapa clasica, pozitionarea santierului fiind defavorabila la aprovizionarea cu materie prima pentru turnarea acesteia.

 

Pentru a rezolva aceasta problema, s-a adoptat un sistem format din “sapa uscata”, un strat de nisip uscat de 6 cm si podea flotanta, care s-a putut realiza intr-un timp scurt si a permis aprovizionarea treptata, in functie de evolutia lucrarilor. Pentru a garanta uscarea si mentinerea nisipului la valorile de umiditate minime, in timpul lucrarilor a fost instalata provizoriu o centrala electrica. Peste nisip si cadrul podelei flotante s-a aplicat un strat suport format din placi de OSB perforate la o distanta de 10 cm care sa ofere o circulatie a aerului mai buna. Ultimul strat va fi un strat de scandura tip nut feder dupa alegerea beneficiarului, cu grosimea de 20 mm.

 

Instalatia de incalzire prin pardoseala este formata din:

- Tub de polietilena reticulata de inalta densitate cu bariera de oxigen (EVOH) 16 x 2,0 mm

- S-a confectionat un distribuitor colector din mai multe componente ajungand la 14 circuite echipate cu sistemul complet, actuatoare, pompa amestec, aerisitoare si golire etc.

- Placa cu nuturi termoformata din polistiren expandat cu grosimea de 20 mm.

- Placile de polistiren au fost asezate pe un strat de marmura existent (nu a fost nevoie de o sapa pentru pregatirea terenului)

- Pentru preparat agent termic pentru sistemul de incalzire prin pardoseala, s-au prevazut doua centrale termice cu o putere instalata de 120 kW (2 x 60 kW), colector distribuitor, butelie de egalizare (ramura boilere, baterie incalzire ventilatie, radiatoare)

Montajul tubului de polietilena  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSMontajul placilor de OSB peste tubul de polietilena  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSPlaci OSB perforat montate  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSTuburi polietilena pentru incalzirea in pardoseala  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSPlaci OSB perforat montate  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSDetaliu - Tuburi polietilena pentru incalzirea in pardoseala  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSIncalzire in pardoseala de la Tiemme  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSIncalzire in pardoseala de la Tiemme  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMSPlan incalzire in pardoseala  Restaurant La Ceaun, Brasov TIEMME SYSTEMS