Frumoasa Residence îmbracă haine de piatră

Frumoasa Residence este unul dintre acele proiecte care nu a fost pus ”on hold” în 2020, iar noi am avut ocazia să aruncăm un ochi în această amenajare care acum este finalizată. De acest proiect s-au ocupat fetele de la MiSo Architects, care s-au jucat cu diferite tipuri și texturi de piatră naturală care au dus la nașterea acestui proiect unic.

 

Situat în vecinătatea Pieței Victoriei, pe strada Frumoasă, blocul rezindețial inspiră confort și calitate, fiind o construcție minimalistă și modernă, în care au folosit materiale durabile și care sunt de actualitate atât în prezent, cât și peste zeci de ani.

 

Frumoasa Residence, un proiect frumos

Sorana Leru, co-fondator și arhitect de interior, spune că tendințele în materie de amenajări interioare se duc indiscutabil către materialele naturale, clienții fiind cei care se orientează în primul rând către aceste materiale. Astfel că pentru a evidenția fațada principală, echipa MiSo a folosit două tipuri de ardezie flexibilă SKIN: modelul Silver Shine pentru partea superioară, iar pentru zona de parter au folosit o nuanță deosebită și anume Terra Red, care face parte din identitatea acestei clădiri.

 

Ardezia flexibilă Silver Shine se diferențiază de celelalte modele de SKIN prin aspectul argintiu, ”brut”, care te face să te gândești că te uiți la un berete din beton. Însă în realitate, este de fapt lucrarea naturii. În ceea ce privește modelul Terra Red, care face parte din identitatea acestei clădiri, culoarea acestuia poate fi asociată cu ușurință cu cea a unui vin deosebit.

 

Pentru zona de acces în imobil, treptele mai exact, a fost folosit un granit fiamat antiderapant, care îmbină culorile fațadei într-o singură placă multicoloră, în care regăsim atât nuanțe de griuri colorate și Terra Red.

 

Zona de interior

În zona recepției și a spațiilor comune, Sorana Leru și Mihaela Tampiza au optat pentru o marmură albă, astfel încăt să amplifice lumina naturală și să creeze o senzație caldă, plăcută. Au optat pentru două lastre simetrice, poziționate stânga-dreapta intrării, care au fost conturate cu un frumos placaj de lemn. ”(…) Bineînțeles că aceste materiale își dovedesc calitatea în timp. Textura și culorile se păstrează de-a lungul acestuia și radiază frumusețe pe întreaga perioadă a utilizării lor”, Sorana Leru, co-fondator și arhitect de interior MiSo Architects. Lastrele de marmură albă folosită, fac încăperea să pară mult mai amplă decât este în realitate, iar faptul că același material a fost folosit și pentru trepte, oferă continuitate și unitate întregului spațiu.

 

Frumoasa Residence este un proiect atipic, diferit de tot ceea ce am văzut până acum. Dacă vrei să aflii mai multe, găsești interviul video cu echipa MiSo aici și dacă vrei să afli mai multe despre ele, vezi acest interviu de blog. Pe noi ne găsești și pe Facebook, Instagram și TikTok.

Frumoasa Residence îmbracă haine de piatră  Strada Frumoasă, București PIATRAONLINEFrumoasa Residence îmbracă haine de piatră  Strada Frumoasă, București PIATRAONLINEFrumoasa Residence îmbracă haine de piatră  Strada Frumoasă, București PIATRAONLINEFrumoasa Residence îmbracă haine de piatră  Strada Frumoasă, București PIATRAONLINEFrumoasa Residence îmbracă haine de piatră  Strada Frumoasă, București PIATRAONLINE