Tubulatura flexibila antibacteriana HDPE si accesorii pentru sisteme de ventilatie ALLVENT ENGINEERING

Tubulatura flexibila antibacteriana HDPE si accesorii pentru sisteme de ventilatie ALLVENT ENGINEERING

Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
ALLVENT ENGINEERING
Sistemul de distributie al aerului cu tubulatura flexibila antibacteriana este constituit din tuburi de ventilatie, distribuitoare, plenumuri, conectori, coturi si alte componente necesare pentru o instalare completa si conectarea la o unitate de ventilatie cu recuperare de caldura. Aceste componente sunt folosite atunci cand flexibilitatea si durabilitatea sunt importante.
 

Tub flexibil antibacterian HDPE

Tuburile flexibile antibacteriene HDPE-A sunt folosite la distributia aerului. Cu diametre relativ de mici dimensiuni, permit ascunderea instalatiei in tavan, pardoseala, sau tavan suspendat. Peretii interiori ai tubulaturii au la baza un strat care este tratat antibacterian si antifungic, asigurand protectie impotriva bacteriilor si mucegaiului. Sunt disponibile la colaci, lungimea totala a unui tub fiind de 50 metri liniari, iar cele 2 capete sunt obturate cu cate un capac, pentru a preveni patrunderea particulelor de praf in interior. Stratul antibacterian al tubulaturii, neted pe interior, asigura o circulatie perfecta a aerului cu pierderi reduse de presiune. Tuburile flexibile HDPE-A sunt realizate din polietilena de inalta densitate, material extrem de dur. Acest lucru duce la o rezistenta mecanica a intregului sistem. Pe interior, suprafata tubului este neteda, aceasta contribuind la pierderi reduse de presiune in instalatie.


Greutatea scazuta a tuburilor antibacteriene HDPE-A permit transportarea usoara, precum si instalarea simpla a acestora.


- Temperatura de instalare: de la -5 gr. C la +50 gr. C
- Temperatura de operare: de la -20 gr. C la +50 gr. C
- Temperatura de depozitare: de la -40 gr. C la +60 gr. C


AVANTAJE ALE UTILIZARII TUBULATURII FLEXIBILE ANTIBACTERIENE

- viteza sporita si simplitate la montare
- adaptabilitate la tipul de instalatie
- flexibilitate ridicată mentinand durabilitatea mecanica
- greutate mica
- modificare usoara a lungimii tubului
- pe interior, tuburile sunt tratate antibacterian si antifungic
- pret scazut in comparatie cu alt tip de sistem de distributie al aerului
- distributie uniforma a aerului
- pierderi de presiune reduse
- pierderi de materiale foarte reduse, tuburile ramase putand fi conectate între ele


RECOMANDARI

- pe trasee mai lungi de 15 m este necesar sa verificata presiunea
- conexiunea dintre distribuitoare si tuburi se securizeaza suplimentar cu banda adeziva de aluminiu
- viteza fluxului de aer recomandata este de pana la 3 m/s
- după montare si pana la functionare, capetele tuburilor se obtureaza cu capace, pentru a preveni patrunderea prafului
- proiectul si instalatia se realizeaza in concordanta cu standardele existente
- distanta maxima dintre benzile de ancorare la instalarea sub tavan nu trebuie sa depaseasca 1000 mm
- evacuarea condensului trebuie rezolvata atunci cand se distribuie aer umed
- izolarea tubului:
a) daca conducta este folosita pentru a transporta aer racit si duce intr-o camera calda
b) daca conducta trece printr-un spatiu cu o temperatura mai mica decat temperatura aerului transportat

 

Tub flexibil antibacterian plat HDPE

Tuburile plate HDPE-132-52 au forma trapezoidala si sunt realizate din polietilena de inalta densitate, material care le confera rezistenta la indoiri si flexibilitate la montare. Stratul interior al tuburilor este tratat antibacterian si antifungic conform standardului ISO 22196:2007. Durata de viata a acestuia este de 30 ani. Lungimea de 20 de metri a tuburilor este prevazuta pentru a minimiza numarul de conexiuni, pentru a asigura o buna etanseitate a sistemului. Pentru a realiza o curbura a traseului cu un unghi de 90 grade si cu o raza mica, se folosesc coturile orizontale si verticale. Imbinarea dintre 2 tuburi plate se realizeaza prin intermediul conectorilor, iar inversarea bazei mari a tubului cu cea mica, prin intemediul conectorului asimetric. Distribuitoarele si plenumurile se conecteaza la acest tip de tub prin intermediul racordurilor-tata cu care cutiile sunt dotate.


Acest tip de tubulatura reprezinta solutia excelenta pentru distributia aerului in casele familiale, sub pardoseli si in izolatii. Impreuna cu distribuitoare si fitinguri, tuburile HDPE plate formeaza un sistem de distributie perfect pentru conectarea la recuperator.

 

Capac CF-PVC

Capacele CF-PVC se folosesc pentru obturarea racordurilor neutilizate ale distribuitoarelor, materialul din care sunt realizate fiind PVC, iar cele CS-PVC pentru obturarea capetelor tuburilor flexibile antibacteriene HDPE in scopul prevenirii patrunderii prafului si a microparticulelor in sistemul de distributie al aerului.

Modele, variante ale acestui produs

Tip: CS-PVC-75

Ød1(mm): 63; Ød2(mm): 59; L(mm): 20

Tip: CF-PVC-75

Ød1(mm): 80; Ød2(mm): 78; L(mm): 20

Tip: CS-PVC-90

Ød1(mm): 76; Ød2(mm): 74; L(mm): 20

Tip: CF-PVC-90

Ød1(mm): 95; Ød2(mm): 91; L(mm): 20
 

Conector MSF

Conectoarele tip MSF sunt folosite la cuplarea tuburilor flexibile antibacteriene HDPE-A. In vederea obtinerii clasei de etanseitate C, se recomanda folosirea garniturilor din cauciuc tip USZ.

Modele, variante ale acestui produs

Tip: MSF-75

Ød1(mm): 75; L(mm): 100

Tip: MSF-90

Ød1(mm): 90; L(mm): 100
 

Conector clapeta inchidere

Conectorul DAT cu clapeta inchidere este folosit atunci cand se doreste blocarea fluxului de aer pe un anumit traseu. Este realizat din otel galvanizat, iar clapeta e situata la 90 de grade. Spre deosebire de conectorul cu clapeta de reglaj, clapeta conectorului DAT este dotata cu garnitura din cauciuc pentru a asigura stoparea fluxului de aer la un moment dat. In vederea obtinerii clasei de etanseitate C, se recomanda folosirea garniturilor de tip USZ.

Modele, variante ale acestui produs

Tip: DAT-75

Ød1(mm): 75; L(mm): 100

Tip: DAT-90

Ød1(mm): 90; L(mm): 100
 

Conector clapeta reglaj

Conectorul DAS cu clapeta reglaj poate fi folosit ori de cate ori nu este necesara o etansare stransa. Fiind realizat din otel galvanizat, functia sa principala este de a regla debitul de aer prin intermediul clapetei situate la 90 de grade. In vederea obtinerii clasei de etanseitate C, se recomanda folosirea garniturilor de tip USZ.


Modele, variante ale acestui produs

Tip: DAS-75

Ød1(mm): 75; L(mm): 110

Tip: DAS-90

Ød1(mm): 90; L(mm): 110
 

Conector asimetric

 • Conectorul asimetric VODS, in afara de rolul de a conecta tubulatura plata HDPE, realizeaza si inversia in sectiune transversala. Se utilizeaza atunci cand este necesara conectarea plenumului la un ventilator admisie cu racord pe partea superioara, nu inferioara, sau daca se doreste inversarea tuburilor din orice alt motiv.
Modele, variante ale acestui produs

Tip: VNS

A (mm): 122; b(mm): 38; L(mm): 80

Tip: VODS

A (mm): 122; b(mm): 38; L(mm): 80
 

Cot tip BP

Coturile tip BP se utilizeaza pentru tuburile de ventilatie HDPE-A. Linia de sudura asigura etanseitatea crescuta a sistemului de ventilatie. Conectarea la tubulatura flexibila se realizeaza prin introducerea tubului de ventilatie in cot. Forma rotungita a elementului de ventilatie reduce frecarile si caderile de presiune. Conexiunea, se recomanda a fi efectuata cu ajutorul benzii de etansare, in vederea obtinerii clasei de etanseitate B.

Modele, variante ale acestui produs

Tip: BP-075-90

Ød1(mm): 75; L(mm): 100

Tip: BP-090-90

Ød1(mm): 90; L(mm): 100
 

Cot orizontal

Cotul orizontal permite conexiunea orizontala a tuburilor ovale HDPE 132-52 mm, realizand posibila conectarea a 2 tuburi la un unghi de 90 de grade, atunci cand tubulatura flexibila nu permite acest lucru. Cotul vertical permite conexiunea verticala a tuburilor ovale HDPE 132-52 mm, realizand posibila conectarea a 2 tuburi la un unghi de 90 de grade, atunci cand tubulatura flexibila nu permite acest lucru. Cotul este foarte util, de exemplu, la trecerea tuburilor din pardoseala sau tavan de-a lungul peretilor.

Modele, variante ale acestui produs

Tip: VBH

A (mm): 122; B (mm): 38

Tip: VBW

A (mm): 122; B (mm): 38
 

Cot vertical

 • Cotul vertical permite conexiunea verticala a tuburilor plate HDPE 132-52 mm, realizand posibila conectarea a 2 tuburi la un unghi de 90 de grade, atunci cand tubulatura flexibila nu permite acest lucru. Cotul este foarte util, de exemplu, la trecerea tuburilor din pardoseala sau tavan de-a lungul peretilor.
Modele, variante ale acestui produs

Tip: VBH

A (mm): 122; B (mm): 38

Tip: VBW

A (mm): 122; B (mm): 38

Difuzor liniar tip slot

Difuzorul liniar de tip slot poate fi montat atat pe perete, cat si pe tavan, la admisia sau evacuarea aerului cald, sau rece. Produsul poate fi prevazut cu 1, 2, 3 sau 4 fante/sloturi, cu lungimi de 495 mm, sau 990 mm. Fiecare fanta este prevazuta cu 2 deflectoare reglabile, ceea ce permite direcționarea jetului de aer separat pe fiecare slot, in functie de conditiile incaperii si preferintele Dvs. Avand un aspect placut, difuzoarele liniare de tip slot reprezinta o solutie excelenta din punct de vedere al functionalitatii, dar si ca aspect, pentru partea aparenta a sistemului de distributie al aerului. Pentru montarea difuzorului in plenumul PR-LDS, in deflectoare sunt prevazute 2 orificii, slotul fiind dotat cu 2 suruburi.


 • Material: Aluminiu

Finisaj standard: Alb - RAL 9016

Plenum 1x90 slot 1

Plenumul PR-LDS realizeaza conexiunea intre difuzorul liniar de tip slot si tubulatura. Cutia stabilizeaza fluxul de aer distribuindu-l uniform pe suprafata difuzorului. Tubulatura se conecteaza la plenum pe partea laterala a acestuia, care este prevazuta cu unul sau mai multe racorduri. Racordul poate fi dotat cu un sistem de reglare a debitului, iar plenumul, in baza de comanda, poate fi izolat cu un strat tehnic cu grosimea de 9 mm.


- Material: otel galvanizat
- Finisaj standard: gri (nevopsit)

In baza de comanda:

- Sistem reglaj debit
- Culoare alba - RAL 9016
- Izolatie 9 mm

Plenum 2x75 slot 1

Plenumul PR-LDS realizeaza conexiunea intre difuzorul liniar de tip slot si tubulatura. Cutia stabilizeaza fluxul de aer distribuindu-l uniform pe suprafata difuzorului. Tubulatura se conecteaza la plenum pe partea laterala a acestuia, care este prevazuta cu unul sau mai multe racorduri. Racordul poate fi dotat cu un sistem de reglare a debitului, iar plenumul, in baza de comanda, poate fi izolat cu un strat tehnic cu grosimea de 9 mm.


- Material: otel galvanizat
- Finisaj standard: gri (nevopsit)


In baza de comanda:

- Sistem reglaj debit
- Culoare alba - RAL 9016
- Izolatie 9 mm

Distribuitor axial 6x90

Distribuitoarele axiale model RT sunt realizate din otel galvanizat, sunt dotate cu usita pentru revizie, iar pe interior sunt izolate cu un strat tehnic. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.

Material: Otel galvanizat

Model distribuitor 
RT2R-6x90/160 
Viteza fluxului de aer (m/s)
2
2,5
3
Volum (mc/h)
192
240
288


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

6 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 90

Strat tehnic izolator pe interior

Usita vizitare

Distribuitor axial 8x

Distribuitoarele axiale model RT sunt realizate din otel galvanizat, sunt dotate cu usita pentru revizie, iar pe interior sunt izolate cu un strat tehnic. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


 • Material: Otel galvanizat


Model distribuitor  RT2R-8x75/160
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 168 208 256


Model distribuitor  RT2R-8x75/160
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 192 240 288


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160

Prinderi metalic

Elemente de fixare ale tubului

8 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 75/90

Strat tehnic izolator pe interior

Usita revizie

Distribuitor axial 10x

Distribuitoarele axiale model RT sunt realizate din otel galvanizat, sunt dotate cu usita pentru revizie, iar pe interior sunt izolate cu un strat tehnic. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


 • Material: Otel galvanizat

Model distribuitor  RT2R-10x90/160(200)
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 318 398 477


Model distribuitor  RT2R-10x75/160(200)
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 210 263 316


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160/200

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

10 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 75/90

Strat tehnic izolator pe interior

Usita revizie

Distribuitor axial 12x

Distribuitoarele axiale model RT sunt realizate din otel galvanizat, sunt dotate cu usita pentru revizie, iar pe interior sunt izolate cu un strat tehnic. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.

Material: Otel galvanizat


Model distribuitor  RT2R-12x90/160(200)
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 384 480 576


Model distribuitor  RT2R-12x75/160(200) 
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 252 312 384


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160/200

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

12 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 75/90

Strat tehnic izolator pe interior

Usita revizi

Distribuitor axial 15x

Distribuitoarele axiale model RT sunt realizate din otel galvanizat, sunt dotate cu usita pentru revizie, iar pe interior sunt izolate cu un strat tehnic. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


 • Material: Otel galvanizat


Model distribuitor  RT2R-15x90/160(200)
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 480 600 720


Model distribuitor  RT2R-15x75/160(200)
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 315 394 474


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160/200

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

15 Inele etanșare (garnituri cauciuc) - DN 75/90

Strat tehnic izolator pe interior

Usita revizie

Distribuitor plat 8x

Distribuitoarele plate sunt realizate din otel galvanizat, fiind izolate cu un strat tehnic pe interior. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


Material: otel galvanizat


Model distribuitor  KL-8x75/160
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 168 208 256


Model distribuitor  KL-8x90/160
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 192 240 288


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

8 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 75/90

Strat tehnic izolator pe interior

Distribuitor plat 10x75

Distribuitoarele plate sunt realizate din otel galvanizat, fiind izolate cu un strat tehnic pe interior. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


 • Material: otel galvanizat


Model distribuitor  KL-10x75/160
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 210 263 316


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

10 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 75

Strat tehnic izolator pe interior

Distribuitor plat 12x75

Distribuitoarele plate sunt realizate din otel galvanizat, fiind izolate cu un strat tehnic pe interior. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


 • Material: otel galvanizat


Model distribuitor  KL-12x75/160
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 252 312 384

Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160/200

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

12 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 75

Strat tehnic izolator pe interior

Distribuitor plat 12x90

Distribuitoarele plate sunt realizate din otel galvanizat, fiind izolate cu un strat tehnic pe interior. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


 • Material: otel galvanizat


Model distribuitor  KL-12x90/160
Viteza fluxului de aer (m/s) 2 2,5 3
Volum (mc/h) 384 480 576


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

12 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 90

Strat tehnic izolator pe interior

Distribuitor plat 14x75

Distribuitoarele plate sunt realizate din otel galvanizat, fiind izolate cu un strat tehnic pe interior. Pentru conectarea tubulaturii la distribuitor se folosesc garniturile din cauciuc (inele etansare). Cu ajutorul prinderilor metalice, componenta sistemului de distributie se fixeaza pe suprafata de montare, iar elementele de fixare (cate 2 pentru fiecare conexiune a plenumului la tubulatura antibacteriana) securizeaza suplimentar conducta, impotriva miscarii. Pentru izolarea suplimentara a imbinarii tubului cu distribuitorul, sau pentru securizarea conexiunii neutilizate a cutiei, se recomanda utilizarea benzii adezive de aluminiu.


 • Material: otel galvanizat


Componente ale acestui produs

Inel etansare - DN 160

Prinderi metalice

Elemente de fixare ale tubului

14 Inele etansare (garnituri cauciuc) - DN 75

Strat tehnic izolator pe interior

Distribuitor tubulatura plata

Distribuitoarele PRV pentru tubulatura plata HDPE se monteaza in sapa de beton. Modelele PRV-2-2-2-2 si PRV-2-2-2-0 este prevazut cu 8, respectiv 6 racorduri  pentru conectarea la tubulatura plata antibacteriana. Modelul PRV-2-2-2-0 este prevazut cu 6 racorduri pentru conectarea la tubulatura plata antibacteriana, cate 2 racorduri pe 3 din cele 4 parti ale cutiei, iar PRV-2-2-2-2 are cate 2 racorduri pe fiecare latura a cutiei, ceea ce face posibila conectarea la un numar mai mare de anemostate, pentru introducerea si evacuarea aerului. Modelele PRV-2-0-2-0 si PRV-0-2-2-0 sunt prevazute cu 4 racorduri pentru conectarea la tubulatura plata antibacteriana, cate 2 racorduri pe 2 laturi opuse, sau respectiv alaturate ale cutiei.


Montate in perete, tavan sau sub un strat de izolatie, distribuitoarele PRV sunt excelente pentru casele familiale si sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura.


Nota: Plenumul este prevazut cu racord tata d1, la solicitare fiind posibila si dotarea acestuia cu racord mama d1. Pentru aceasta, se adauga “F” la codul produsului.

Garnituri USP din burete

 • Garniturile sunt folosite pentru conectarea tuburilor flexibile HDPE-A la celelalte componente ale sistemului precum plenumuri, conectori, coturi etc. Garnitura USZ din cauciuc EPDM, realizeaza conectarea tubului antibacterian cu o piesa dotata cu racord mama, obtinandu-se clasa de etanseitate C cf. BS EN 12237.
 • Garnitura USP din material poliuretanic, este montata in interiorul conectoarelor cu clapeta – utilizarea acesteia asigurand imbinarea cu o clasa de etanseitate B cf. BS EN 12237.

Garniturile UST reprezinta sigilii termice utilizate la conectarea a 2 tuburi, sau a unui tub cu o cutie plenum / element.

Modele, variante ale acestui produs

USP-75

Ød1 (mm): 75 g (mm): 6

UST-75

Ød1 (mm): 75 g (mm): 100

USZ-75

Ød1 (mm): 78 g (mm): 8

USP-90

Ød1 (mm): 90 g (mm): 6

UST-90

Ød1 (mm): 90 g (mm): 100

USZ-90

Ød1 (mm): 93 g (mm): 8
 

Grila deflexie dubla

Grila cu dubla deflexie model SHR, se utilizeaza intr-un sistem de ventilatie atat la admisia aerului proaspat, cat si la evacuarea aerului viciat. Are 2 randuri de lamele, reglabile manual. Se fixeaza pe suprafata rectangulara cu ajutorul sistemelor de fixare de tip arc (incluse). Este realizata din otel galvanizat, fara imbinari aparente vizibile. Nu necesita protectie anticoroziune suplimentara.


Plenum grila deflexie dubla

Plenumul PLO-MOV realizeaza conexiunea intre grila cu dubla deflexie SHR si tuburile antibacteriene HDPE. Se foloseste la un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura pentru admisia / evacuarea aerului. Tubulatura se conecteaza la plenum pe partea laterala a acestuia, care este prevazuta cu 2 sau 3 racorduri tata. Pentru conectarea la grila rectangulara SRH, acesta este dotat cu adaptor special. Avand in vedere ca pozitia adaptorului in plenum poate fi reglata, aceasta confera posibilitatea de a ajusta de la 200 mm la 310 mm inaltimea (lungimea) cutiei, in functie de diferite particularitati (grosimea peretelui, inaltimea tavanului).


Plenum plat 1x,2x,3x model PLO-L

Plenumurile plate 1X si 2X sunt folosite la conectarea unui, respectiv a 2 trasee de tubulatura antibacteriana cu diametrul de 75/90 mm la valva aspiratie/refulare cu diametrul de 100/125 mm (standard).


Plenumurile PLO-L sunt elemente pentru conectarea tubulaturii flexibile antibacteriene HDPE-A, formand impreuna cu acestea, precum si cu alte fitting-uri, sistemul de distributie a aerului. Spre deosebire de cutiile model PLO, acestea sunt dotate cu racord valva cu lungimea de 320 mm. Datorita dimensiunilor reduse, acestea nu necesita mult spatiu sau instalatie speciala. Acest fapt permite sa fie salvat pe interior, mai mult spatiu util. Plenumurile plate PLO sunt realizate din otel galvanizat, la cerere fiind posibila producerea acestora din otel inoxidabil (inox). Este posibila comanda distribuitoarelor de tip PRI, care sunt izolate pe interior cu un strat tehnic de 9 mm. Toate cutiile sunt realizate cu ajutorul niturilor pop si silicon, pentru prevenirea scurgerilor de aer la imbinari. Fiecare racord al plenumului este dotat cu garnitura din cauciuc EPDM, ceea ce asigura ca imbinarea tubului HDPE-A cu racordul distribuitorului sa intruneasca clasa de etanseitate C (EN 12237).


Nota: Plenumul este prevazut cu racord mama d1 si nu este dotat cu garnitura pe racordul respectiv (pentru a fi posibila conectarea valvei). La solicitare este posibila si dotarea acestuia cu racord tata d1, prevazut cu garnitura (pentru conectarea la tubulatura).

Plenum plat 2x,3x model PLO

Plenumurile plate 2X si 3X sunt folosite la conectarea a 2, respectiv 3 trasee de tubulatura antibacteriana cu diametrul de 75/90 mm la valva aspiratie/refulare cu diametrul de 125 mm (standard).

Plenumurile PLO sunt elemente pentru conectarea tubulaturii flexibile antibacteriene HDPE-A, formand impreuna cu acestea, precum si cu alte fitting-uri, sistemul de distributie a aerului. Datorita dimensiunilor reduse, acestea nu necesita mult spatiu sau instalatie speciala. Acest fapt permite sa fie salvat pe interior, mai mult spatiu util. Plenumurile plate PLO sunt realizate din otel galvanizat, la cerere fiind posibila producerea acestora din otel inoxidabil (inox). Este posibila comanda distribuitoarelor de tip PRI, care sunt izolate pe interior cu un strat tehnic de 9 mm. Toate cutiile sunt realizate cu ajutorul niturilor pop si silicon, pentru prevenirea scurgerilor de aer la imbinari. Fiecare racord al plenumului este dotat cu garnitura din cauciuc EPDM, ceea ce asigura ca imbinarea tubului HDPE-A cu racordul distribuitorului sa intruneasca clasa de etanseitate C (EN 12237).


Nota: Plenumul este prevazut cu racord mama d1 si nu este dotat cu garnitura pe racordul respectiv (pentru a fi posibila conectarea valvei). La solicitare este posibila si dotarea acestuia cu racord tata d1, prevazut cu garnitura (pentru conectarea la tubulatura).

Plenum axial 2x,3x model PLO-PL

Plenumurile axiale 2X si 3X sunt folosite la conectarea a 2, respectiv 3 trasee de tubulatura antibacteriana cu diametrul de 75/90 mm la valva aspiratie/refulare cu diametrul de 125 mm (standard).


Plenumurile PLO-PL sunt elemente pentru conectarea tubulaturii flexibile antibacteriene HDPE-A, formand impreuna cu acestea, precum si cu alte fitting-uri, sistemul de distributie a aerului. Datorita dimensiunilor reduse, acestea nu necesita mult spatiu sau instalatie speciala. Acest fapt permite sa fie salvat pe interior, mai mult spatiu util. Plenumurile axiale PLO-PL sunt realizate din otel galvanizat, la cerere fiind posibila producerea acestora din otel inoxidabil (inox). Este posibila comanda distribuitoarelor de tip PRI, care sunt izolate pe interior cu un strat tehnic de 9 mm. Toate cutiile sunt realizate cu ajutorul niturilor pop si silicon, pentru prevenirea scurgerilor de aer la imbinari. Fiecare racord al plenumului este dotat cu garnitura din cauciuc EPDM, ceea ce asigura ca imbinarea tubului HDPE-A cu racordul distribuitorului sa intruneasca clasa de etanseitate C (EN 12237).


Nota: Plenumul este prevazut cu racord mama d1 si nu este dotat cu garnitura pe racordul respectiv (pentru a fi posibila conectarea valvei). La solicitare este posibila si dotarea acestuia cu racord tata d1, prevazut cu garnitura (pentru conectarea la tubulatura).

Plenum trecere tubulatura plata

Plenumul  PRV-1-1 foloseste pentru conectarea la valvele de aspiratie si refulare, realizand totodata, trecerea la alt traseu de tubulatura antibacteriana plata. Plenumul este realizat din tabla zincata cu racorduri din plastic amplasate pe 2 laturi opuse ale cutiei, pentru conectarea la tuburile plate antibacteriene HDPE-132-52. Sunt disponibile cu 2 racorduri plate si racord d1 cu diametru de 125 sau 160 mm. Inaltimea redusa a cutiei permite montarea acesteia in sapa de beton, pentru economisirea spatiului.


Nota: Plenumul este prevazut cu racord tata d1, la solicitare fiind posibila si dotarea acestuia cu racord mama d1. Pentru aceasta, se adauga “F” la codul produsului.


Plenum tubulatura plata

Plenumurile PRV-1x si  PRV-2x sunt utilizate la conectarea traseelor de tubulatura plata la valvele de aspiratie si refulare. Plenumul este realizat din tabla zincata cu unul sau doua racorduri din plastic pentru conectarea la tubul HDPE-132-52. Sunt disponibile cu racord d1 cu diametru de 80 mm, 100 mm sau 125 mm. Inaltimea redusa a cutiei permite montarea acesteia in sapa de beton, pentru economisirea spatiului.


Nota: Plenumul este prevazut cu racord tata d1, la solicitare fiind posibila si dotarea acestuia cu racord mama d1. Pentru aceasta, se adauga “F” la codul produsului.


Reductii circulare tip RPC / RSCL

Reductiile tip RPC / RSCL se utilizeaza pentru tuburile de ventilatie HDPE-A. Linia de sudura asigura etanseitatea sporita a sistemului. Conectarea la tubulatura flexibila se efectueaza prin introducerea tubului de ventilatie in reductie. Conexiunea, se recomanda a fi efectuata cu ajutorul benzii de etansare, in vederea obtinerii clasei de etanseitate B.

Modele, variante ale acestui produs

Tip: RPC-100-75

Ød1(mm): 100; Ød2(mm): 75; L(mm): 18

Tip: RPC-125-75

Ød1(mm): 125; Ød2(mm): 75; L(mm): 28

Tip: RSCL-100-90

Ød1(mm): 100; Ød2(mm): 90; L(mm): 47

Tip: RSCL-125-90

Ød1(mm): 125; Ød2(mm): 90; L(mm): 74

Baza de Fixare FAX

Bazele de fixare FAX fac instalarea la 90 grade a tuburilor flexibile antibacteriene usoara, in acelasi timp avand si functia de sustinere si fixare (de ex. cand tuburile sunt acoperite cu beton). Ele sunt realizate din otel galvanizat. La solicitare, este posibila producerea bazelor de fixare din otel inoxidabil (inox).

Modele, variante ale acestui produs

Tip: FAX-75

A (mm): 80

Tip: FAX-75-2

A (mm): 155

Tip: FAX-90

A (mm): 95

Tip: FAX-90-2

A (mm): 190
 
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.