Reconditionare pardoseli din marmura, mozaic ADNA INTERDOM

Reconditionare pardoseli din marmura, mozaic ADNA INTERDOM

Marca:
ADNA INTERDOM
Serviciu prestat de:

ADNA INTERDOM

Vezi profil furnizor
Informațiile din această pagină nu mai sunt actualizate.
ADNA INTERDOM

Tratamente pardoseli din marmura

Daca incepem prin a defini marmura - piatra naturala, utilizata pentru constructie este o roca metamorfica, compusa din calcit si obtinuta prin metamofoza calcarului. Numele din greaca pentru marmura este echivalent cu stralucire, lucire - deci marmura indiferent de culoare trebuie sa straluceasca.


Indiferent unde este montata marmura interior sau exterior, sunt cateva aspecte de care este bine sa tineti cont. In momentul in care achizitionati placajul din marmura destinat montarii pe pardoseala dumneavoastra, vanzatorul nu o sa mentioneze faptul ca aveti nevoie de un montator de marmura profesionist, de adeziv de marmura special si daca doriti ca pardoseala dumneavoastra din piatra naturala sa arate uniform, plan si fara defecte de montaj aveti nevoie de serviciul de slefuire pardoseli din marmura efectuat de catre o firma de slefuit marmura.

Marmura de calitate, montatorul pardoselei de marmura si firma de slefuit alese conduc la obtinerea unor rezultate finale spectaculoase.


Tratamentele aplicate marmurei

Echipa care monteaza pardoseala din marmura poate rectifica micile defecte aparute pe pardoseala datorita placilor defecte sau de grosimi diferite, cu mijloacele de slefuire avute la indemana precum slefuirea marmurei cu flexul, cu discuri de slefuit marmura, o slefuire de pardoseala realizata manual si local, dar aceste interventii realizate manual pe marmura se vor abserva la finalul realizarii pardoselei din marmura, poate culoarea pardoselei din marmura sa estompeze aceste denivelari de suprafata.


Nu suntem o echipa care monteaza marmura, dar activam in acest domeniu de 20 ani si putem recomanda o firma de montaj pardoseli sau un montator profesionist de marmura cu experienta in piatra naturala deoarece slefuirea pardoselei din marmura realizata dupa montarea placajului, montaj profesionist, este mult mai rapida iar rezultatele obtinute dupa slefuire si lustruire sunt cele asteptate.


Slefuire marmura

Slefuirea pardoselei din marmura facuta de catre o echipa profesionista cu experienta in acest domeniu asigura obtinerea unei calitati finale, superioare pentru pardoseala dumneavoastra din piatra naturala.


Serviciile profesionale de slefuire efectuate de catre firma noastra asigura obtinerea unei bune planeizari a podelei de marmura, prin folosirea de utilaje profesionale pentru suprafete de marmura. Tehnologia diamantata de ultima generatie alaturi de experienta echipei de slefuit conduc la transformarea marmurei uzate sau a marmurei nou montate in pardoseli plane.


Finisarea pardoselei din marmura 

Finisarea pardoselei din marmura face parte din procesul de tratare al marmurei. Slefuirea este primul pas urmat de procedeul de finisare al suprafetei de marmura. Utilizand slefuirea marmurei cu diamante , discuri metalice, dischete din rasina speciale pentru marmura se obtine o semifinisare ce precede operatiilor urmatoare.

Fiecare pas realizat corect de echipa sau firma de slefuit duc la realizarea pardoselei perfecte sau aproape perfecte - tindem catre perfectiune.

Chituirea rosturilor pardoselei se poate face cu rasina speciala de marmura sau cu chit de piatra. Pentru unele placaje de marmura este necesara o rechituire si pe suprafata placii de marmura datorita consistentei acesteia.

Toate aceste materiale si manopere corecteaza pretul pentru reconditionarea unei suprafete de marmura.


Lustruire marmura

Dupa procedeul de slefuire si finisare marmura, dupa chituirea podelei si eventual durificarea pardoselei din piatra naturala se face lustruirea suprefetei de marmura.

Lustruirea podelei din marmura se face cu praf de lustruit sau cu solutii lichide de lustruit marmura. De fapt acesta este ultimul tratament aplicat pardoselei de marmura si are rolul de a inchide porii suprafetei, de a obtine o suprafata finala lucioasa si stralucitoare. Polishul  marmurei, realizat astfel necesita experienta, utilaje profesionale si performante pentru finisat pardoseli din marmura.


Experienta, deoarece fiecare pardoseala, tip de marmura reactioneaza diferit la acelasi praf de cristalizat. Cristalizat marmura, da, deoarece acesta este termenul tehnic, profesional folosit, nu polishat marmura.


Impermeabilizare marmura

Dupa slefuirea pardoselei, finisarea suprafetei, chituirea si durificarea podelei, cristalizarea si lustruirea acesteia, marmura are nevoie de o extraprotectie - impermeabilizare.


Impermeabilizarea marmurei se poate face cu solutii profesionale de protectie piatra pe baza de solvent sau impermeabilizanti de marmura pe baza de apa.

Sau se poate aplica o protectie cu ceara.


Impermeabilizarea marmurei are rolul de a proteja suprafata podelei din piatra naturala la actiunea lichidelor, la patarea cu diferite substante, chiar si simpla spalare poate pata marmura. In primii metrii apa este curata, apoi devine murdara, deci plimbam apa murdara pe resul suprafetei de spalat, daca se spala sau se curata marmura cu mopul, nu este cazul atunci cand intretinerea podelei din marmura este facuta de o firma de curatenie cu utilaje profesionale de curatat marmura dotate cu aspiratoare de lichide.


Reconditionare marmura

Reconditionarea pardoselilor din marmura trebuie facuta regulat.

Pentru ca ati ales o pardoseala nobila, naturala acesta are nevoie de un tratament special si periodic.


Firma noastra de slefuit marmura va poate indica un plan de intretinere a suprafetei din marmura, intretinere realizata de catre dumneavoastra astfel incat reconditionarea sau reslefuirea pardoselei naturale sa nu se realizeze prea des, costurile cu mentinerea aspectului sau cu restaurarea aspectului pardoselei sa fie minime sau reduse pe cat posibil.


Intretinerea marmurei se realizeaza folosind detergenti speciali si ceruri de intretinere marmura.

Din pacate reconditionarea marmurei este necesara la o anumita perioada de timp, perioada mai scurta sau mai indelungata in functie de traficul pe suprafata pardoselei de marmura, de solutiile de curatare a marmurei folosite, de duritatea marmurei. Toate acestea conduc la o restaurare a marmurei apeland la o firma de reconditionare pardoseli din marmura.


Echipa noastra de slefuit pardoseli,  Adna Interdom va poate ajuta sa redati stralucirea initiala a pardoselei dumneavoastra.

Tratamente pardoseli mozaic

Mozaicul este o tehnica de arta decorativa, o parte a designului in interiorul casei cat si in exteriorul locuintei.

Mozaicul este tehnica de a forma imagini din piese mici din piatra de marmura, sticla, bucati de gresie.


Mozaicul pe pardoseala, foloseste aceeleasi elemente: 

- praf de marmura
- mozaic de marmura
- ciment
- coloranti pentru beton


Toate aceste elemente combinate si montate pe o pardoseala de catre o echipa specializata in mozaicuri, conduc la obtinerea unor suprafete foarte rezistente in timp, iar daca sunt desenate de arhitecti pot deveni opere de arta rivalizand cu rasinile epoxidice sau covoarele de pvc.


Din pacate turnarea pardoselilor de mozaic din marmura a fost inlocuita cu aplicarea de gresie, covoare pvc, rasini sau parchet laminat.


Motivele sunt multiple: pretul pentru turnarea mozaicului, pretul pentru slefuit mozaic este foarte ridicat implicand multa manopera si materiale.


Materialele limitate (praf de marmura doar alb, mozaic de marmura alb, posibilitate limitata de colorare).
Dupa turnarea pardoselei din mozaic urmeaza operatia de slefuire mozaic, care se realizeaza de catre o echipa de slefuit cu masini de slefuit mozaic, aceleasi utilaje de slefuit folosite la slefuirea suprafetelor de marmura. Slefuirea pardoselei mozaicate, poate fi facuta cu apa sau pe uscat.


Indiferent unde este montat, turnat mozaicul: mozaic in baie, mozaic in bucatarie, mozaic in exterior sau in interior el are nevoie de anumite tratamente.


In urma operatiilor de slefuire primara, de degrosare se obtine o suprafata dreapta, dar cu multe gaurele si foarte zgariata.


Finisarea pardoselei de mozaic 

Slefuirea mozaicului beton este formata din chituirea pardoselei de mozaic si apoi finisarea, eliminarea zgarieturilor de pe pardoseala, aparute la primele operatii de planeizare.


Cu ce se slefuieste, finiseaza mozaicul tine de firma de slefuit. In trecut pentru finisarea mozaicului se foloseau pietre de slefuit mozaic si discuri de finisat.


Tehnologia moderna de slefuit folosita de echipa ADNA INTERDOM se bazeaza pe slefuirea cu apa folosind discuri de finisat mozaic si dischete diamantate special concepute pentru a taia piatra de mozaic de marmura.


Masinile de slefuit mozaic, performante, de ultima generatie dedicate suprafetelor industriale ne asigura o rapiditate crescuta si o calitate finala a pardoselei de invidiat.


Pentru a obtine o pardoseala plana, un luciu neintrerupt pardoseala din mozaic are nevoie si de o chituire cu praf de marmura, chit sau rasini speciale plus o marire a rezistentei la abraziune folosind durificatori de pardoseala sau diverse solutii de intarire a podelei.


Lustruire mozaic MOZAIC

Dupa slefuirea si lustruirea podelei de mozaic, pentru a prinde culoare, pentru a fi lucios, stralucitor mozaicul are nevoie de lustruire sau cristalizare.


Solutiile de lustruit mozaic folosite de catre echipa noastra sunt testate si dau rezultate.

Praful de lustruit pardoseli sau lichidul de cristalizat impreuna cu monodiscurile puternice folosite redau stralucirea suprafetei din mozaic.


Mozaicul indiferent din ce este alcatuit, mozaic clasic din beton mozaic, praf de marmura, mozaic de marmura, mozaic venetian cu spartura de marmura sau spartura de travertin, marmura sparta, marmura alba sau marmura colorata mai greu de procurat toate aceste se pot lustrui sau cristaliza.


Discurile din pasla speciala impreuna cu praful de lustruit folosit de Adna Interdom dau rezultate pe pardoselile din mozaic.


Reconditionare mozaic 

Dupa o utilizare indelungata a unei pardoseli din mozaic, aceasta are nevoie de o reconditionare a aspectului. Refacerea aspectului initial, redarea luciului poate fi facuta doar de o firma de slefuit pardoseli. Uneori solutiile de curatat mozaic, sau solutiile folosite la intretinerea zilnica poate afecta suprafata pardoselei, producand mici imperfectiuni. Acesti pori impreuna cu zgarieturile aparute pe pardoseala confera suprafetei un aspect murdar, neingrijit indiferent de numarul de spalari de pardoseala facute de firma de curatenie.


Reconditionarea pardoselei din mozaic se poate face doar prin slefuirea suprafetei si lustruirea ulterioara. Aparatele de slefuit, solutiile folosite pentru reconditionat pardoseala veche, curatarea mozaicului refac pardoseala din mozaic de marmura.


Pretul pentru slefuirea mozaicului vechi sau pentru reconditionarea mozaicului vechi este stabilit in urma unei vizionari a pardoselei de catre un specialist al firmei noastre.

Pretul este influentat de starea de degradare a pardoselei de marimea suprafetei, de locatie si de coplexitatea interventiei.


Curatarea mozaicului poate fi facuta doar cu detergenti de pardoseala, dar nu se pot inlatura imperfectiunile pardoselei. Firmele de curatenie folosesc acest procedeu de spalare a mozaicului si apoi lustruire cu ceara de pardoseala.


Detinem multe informatii legate de slefuirea pardoselilor din mozaic, reconditionarea pardoselilor din mozaic de marmura si lustruirea mozaicului infirmatii dobandite in 20 ani de experienta.


Putem slefui pardoseli din mozaic nou si mozaic vechi clasic sau mozaic venetian de marmura, beton mozaic situate in Bucuresti sau zonele limitrofe precum si in tara deplasari pentru suprafete industriale interioare, in bucatarii sau spatii de productie alimentara.

Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.