Rafturi metalice noi si second hand pentru depozite, hale, fabrici iMetal

Rafturi metalice noi si second hand pentru depozite, hale, fabrici iMetal

Marca:
iMetal
Produs furnizat de:

IMetal

Vezi profil furnizor
Contactează furnizorul
iMetal

Rafturi paleti

Unitatile de rafturi paleti sunt rafturi metalice ce reprezinta cel mai universal sistem de acces direct si unitar la fiecare palet.

Prin urmare, este solutia ideala pentru depozitele in care trebuie depozitate produse paletizate cu o mare varietate de articole de referinta.

Distributia si inaltimea acestor rafturi paleti depind de caracteristicile stivuitoarelor sau ale echipamentelor de ridicare si de dimensiunea depozitului.

Sistemele de rafturi paleti au posibilitatea de a fi integrate cu sisteme traditionale sau automate de manipulare, devenind astfel o solutie foarte flexibila.


Date tehnice:

  • - Incarcare pe traverse: 900 - 10.000 kg
  • - Lungime traverse: 1.300 - 3.600 mm
  • - Inaltime rafturi paleti: 2.100 - 12.000 mm
  • - Adancime raft: 600 - 1.200 mm
  • - Incarcare pe stalpi: 9 - 29 tone
Modele, variante ale acestui produs
Rafturi paleti fixe Rafturi paleti

Rafturi paleti fixe

Prin configurarea unui depozit cu rafturi paleti, este posibil sa se mentina un nivel ridicat de selectivitate. Aceasta solutie, de fapt, este tipica pentru situatiile cu un numar mare de referinte in care este necesar accesul la o singura locatie. Opritoare paleti, polite, plase de siguranta, protectii din plastic sau otel sunt doar cateva dintre accesoriile disponibile pentru a modula sistemul in functie de nevoile dumneavoastra, integrand si rafturi pentru picking.
Rafturi paleti mobile Rafturi paleti

Rafturi paleti mobile

Sistemele de rafturile paleti mobile, montate pe baze care culiseaza pe sine fixate in podea, reprezinta solutia ideala pentru a profita la maxim de spatiul disponibil, pastrand in acelasi timp standarde inalte de selectivitate. Gestionarea coridoarelor, dimensionate conform specificatiilor sistemelor de manipulare si depozitare, se pot realiza in mod automat sau manual. Folosite in special in medii cu temperatura controlata, aceste rafturi paleti mobile permit mentinerea trasabilitatii stocului.

Rafturi Shuttle

Sistemele de rafturi shuttle (cu naveta) oferite de iMetal, care pot fi configurate in LIFO sau FIFO, sunt echipate cu ghidaje speciale care actioneaza atat ca suport pentru paleti cat si ca pista satelit.

Caruciorul si naveta lucreaza impreuna pas cu pas.

Principiul este pe cat de simplu, pe atat de eficient.


Specificatii rafturi shuttle

  • - Utilizarea eficienta a spatiului disponibil
  • - Diversificarea spatiului din depozit
  • - Volum mare de manipulare
  • - Transportul precis al incarcaturilor
  • - Sistemul produs-om, eficienta optimizata


Caracteristici:

Caruciorul depune incarcatura la intrarea in canal.

Incarcatura este preluata de naveta si adusa automat la capatul canalului sau la prima pozitie de depozitare disponibila.

Paletii sunt plasati cu grija pe sinele de depozitare, iar naveta se intoarce la intrarea in canal pentru a ridica urmatorul palet.

Cu acest sistem de rafturi shuttle, marfurile sunt mutate datorita utilizarii satelitului care garanteaza productivitate si siguranta ridicate.

Aceste rafturi shuttle reprezinta solutia de depozitare intensiva/cu acumulare care asigura optimizarea planului de etaj combinata cu o productivitate ridicata, reducand si rutele interne.

Sistemul, deservit in mod normal de stivuitoare, poate fi implementat si cu sisteme automate de manipulare.

Unitatile de rafturi shuttle ofera, atat in inaltime, cat si in adancime, spatiu suficient pentru numeroase canale de paleti.

In plus, un depozit cu rafturi shuttle este o investitie scalabila: puteti porni instalatia cu un numar redus de sateliti si apoi o puteti creste daca este necesar pentru a spori productivitatea.


Rafturi picking

Proiectate pentru depozitele in care stocurile de marfuri sunt preluate si depozitate manual, aceste rafturi picking reprezinta cea mai populara solutie de rafturi metalice „om-produs”, deoarece designul lor special faciliteaza accesul direct la produse si marfuri in mare volum.


Aceste rafturi picking permit, de asemenea, exploatarea intregii inaltimi a depozitului, datorita accesibilitatii prin intermediul echipamentelor de manipulare (stivuitoare) capabile sa aduca operatorul la inaltimea dorita la care sunt depozitate marfurile dorite, sau prin intermediul pasarelelor de acces situate intre rafturi.


Acest sistem de rafturi picking este deosebit de potrivit pentru gestionarea optima a articolelor numeroase cu logica FIFO, in care prima cutie care intra este prima care iese, si, datorita gamei sale largi de accesorii, este capabil sa asigure sortarea tuturor tipurilor de produse.


Reprezinta, de asemenea, solutia ideala si optima pentru gestionarea referintelor eterogene si cu cifra de afaceri medie si permit depozitarea obiectelor grele sau voluminoase.


Specificatii:

  • - Capacitate mare de stocare

- Dedicate articolelor eterogene
- Varietate mare de accesorii
- Utilizarea intregii inaltimi a depozitului
- Posibilitatea de reglare in functie de marfa


Caracteristici:

Atingand o inaltime de cativa metri, sistemele de rafturi picking oferite de iMetal se caracterizează printr-o flexibilitate puternica.

Inaltimea, capacitatea si configuratia structurii sunt dimensionate in functie de nevoile individuale ale clientului si de solutia de manipulare a materialelor acestuia.

Sistemele de rafturi picking reprezinta cea mai buna solutie pentru ridicarea si depozitarea manuala a unitatilor de incarcare precum: cutii de carton, lazi, articole de imbracaminte suspendate si material liber, care utilizeaza la maxim inaltimea depozitului.

Este posibil sa se configureze un depozit cu rafturi mixte pentru paleti si pentru preluare, in care partea inferioara a rafturilor este utilizata pentru depozitarea paletilor, in timp ce partea superioara este utilizata pentru preluare.


Rafturi drive in

Unitatile de rafturi drive in reprezinta cele mai bune sisteme de rafturi metalice atunci cand exista un numar mare de paleti de depozitat si atunci cand majoritatea produselor sunt de acelasi fel.


Depozitele cu rafturi drive in, care utilizeaza o ordine de incarcare LIFO, permit manipularea motorizata rapida si fiabila a paletilor de marfuri omogene.


Este deosebit de potrivit si convenabil pentru realizari in camere frigorifice sau incaperi cu temperatura controlata.


Exista doua sisteme de gestionare a incarcaturii:

- Drive In

Un singur acces la încărcătură.


- Drive Through

Acces dublu la incarcatura.


Sistemul drive through este mai ales utilizat pe scara larga in camerele frigorifice, de refrigerare si de congelare.


Specificatii:

- Intre rafturi: Eliminarea culoarelor
- La depozitare: Utilizarea spatiului pana la 85%
- La preluare: Control intre intrari si iesiri
- Utilitate: Potrivit cantitatilor mari


Caracteristici:

Sistemul de rafturi drive in este un sistem complet dotat cu accesorii precum sine de ghidare pe capetele tunelului pentru a facilita intrarea si protectia piciorului sau ghidaje pe coridoare pentru a evita ciocnirile periculoase ale stivuitoarelor impotriva stalpilor.


Sistemele de rafturi drive in au urmatoarele caracteristici esentiale:

  • - Depozitare intensiva care permite utilizarea maxima a spatiului disponibil, atat in ceea ce priveste suprafata, cat si inaltimea.
  • - Sistemul de rafturi drive in este deosebit de potrivite pentru depozitarea produselor omogene cu rotatie redusa si a unor cantitati mari de paleti per stoc.
  • - Respectivele rafturi drive in sunt in intregime zincate sau vopsite cu racorduri fixate prin intermediul suruburilor.
  • - Geometria particulara a ghidajului, cu perete lateral inclinat, permite o imbunatatire a centrarii paletului in timpul incarcarii, in timp ce suprafata zincata faciliteaza alunecarea acestuia.

iMetal oferă rafturi drive in moderne si funcționale pentru depozitare intensiva, sisteme de rafturi construite si proiectate pentru a garanta un volum maxim de incarcare in cel mai mic spatiu posibil.


Rafturi arhiva

Unitatile de rafturi arhiva sunt rafturi metalice destinate incarcaturilor medii si usoare si reprezinta cel mai performant sistem de depozitare si arhivare manuala de baza.


Sunt alcatuite din rame verticale si rafturi orizontale care permit depozitarea marfurilor in cutii divizate sau mici.


Diferitele accesorii permit subdivizarea nivelurilor si instalarea de sertare pentru a clasifica produsele separate, precum si arhivele, dosarele, articolele suspendate, etc.

Incarcari pe polite: 80kg - 400kg.


Specificatii: 

- Ideal pentru birouri, biblioteci si scoli
- Economisire perfecta a spatiului
- Ofera un grad ridicat de protectie
- Design foarte atractiv si interesant

- Rezistente si adaptabile oricaror medii

Modele, variante ale acestui produs
Rafturi arhiva fixe Rafturi arhiva

Rafturi arhiva fixe

Modularitatea structurii si versatilitatea accesoriilor fac ca aceste rafturi arhiva sa fie imbatabile prin raportul calitate-preț, cat si prin multitudinea de utilizari posibile. Acest sistem de rafturi arhiva fixe reprezinta, de fapt, solutia ideala pentru arhivarea sau mobilarea birourilor si spațiilor private. Zincarea la cald face ca aceste rafturi arhiva sa devina un produs durabil. Fiind rezistente la umiditate sunt potrivite pentru orice tip de mediu. Datorita caracteristicilor tehnice, aceste rafturi arhiva fixe, ofera posibilitatea expunerii tuturor tipurilor de bibliorafturi, cutii specializate, registre, putandu-se adapta in functie de greutatea si volumul acestora. Accesoriile sunt multiple: - Sertare - Usi cu balamale - Usi glisante - Roti
Rafturi arhiva mobile Rafturi arhiva

Rafturi arhiva mobile

Acest sistem de rafturi arhiva mobile sunt solutia castigatoare pentru optimizarea spațiilor dedicate depozitarii unitatilor de incarcare precum: carti, dosare, cutii, registre, etc. Sistemul oferit de iMetal consta in rafturi arhiva montate pe baze mobile speciale care culiseaza pe sine inglobate in podea. Glisarea rafturilor poate fi structurata in regim manual, manual-mecanic sau automat. Sistemul manual este perfect atunci cand ai nevoie de un spațiu mic de depozitare in care sa depozitezi marfa, intrucat operatorul, cu ajutorul volanelor speciale, misca culoarele individuale. Sistemul mecanic, fiind deplasat prin lanturi si volane care usureaza manevrarea structurii. Este solutia ideala pentru depozitarea articolelor mai grele si mai voluminoase. Manipularea automata presupune utilizarea motoarelor controlate de o telecomanda, cu ajutorul carora operatorul gestioneaza comenzile de deschidere si inchidere a coridoarelor, si permite depozitarea marfurilor grele.

Rafturi cantilever

Sistemele de rafturi cantilever reprezinta rafturi metalice ideale pentru depozitarea articolelor lungi si depozitarea simultana a diferitelor marfuri.

Acest tip de rafturi cantilever este deosebit de potrivit pentru depozitarea articolelor lungi precum tevi, mese, profile, placi, chiar si in contexte de picking.


Configurarea unui sistem de rafturi cantilever poate fi atat cu o singura fata, cat si cu doua fete: pot fi pozitionate pe baza mobila pentru a optimiza si mai mult suprafata plana.

Structura acestor rafturi cantilever este alcatuita in principal din coloane de care sunt atasate brate proeminente, deasupra carora se depune incarcatura.


Specificatii:

-  Ideal pentru: Depozitarea profilelor metalice, tevilor, panourilor din lemn, foilor de metal, etc.
- Structura: Simpla si usoara.
- Siguranta: Fixata cu suruburi de inalta rezistenta cu performante egale cu cele ale sudurii.
- Utilitate: Brate de diferite adancimi pentru a incarca fara dificultate diferite elemente.


Caracteristici: 

In functie de inaltimea si greutatea marfurilor, se poate alege intre rafturi cantilever usoare sau grele.

Ambele ofera posibilitatea de a amplasa niveluri pe una sau pe ambele parti ale structurii.

Manipularea incarcaturii se poate face manual, atunci cand greutatea este mica, sau cu intermediul carucioarelor si al echipamentelor de ridicare adecvate, atunci cand sunt implicate obiecte grele.


Aceasta gama de rafturi cantilever este ideala pentru ca este modulara, practica si sigura, o solutie capabila sa rezolve in mod optim problemele de depozitare a incarcaturilor, cum ar fi tevile, sectiunile laminate si profilele din diferite materiale.


iMetal ofera doua solutii principale pentru rafturi cantilever:

Unitati de depozitare grele
- Manipulare cu furci laterale
- Cu o fata/ fata-verso


Unitati de depozitare usoare
- Manipulare manuala
- Incarcare pana la 2,2 t / raft


Rafturi gravitationale

Sistemele de rafturi gravitationale, asa cum reiese si din numele acestora, sunt sisteme de rafturi metalice care folosesc gravitatia pentru a muta marfurile.

Aceste rafturi gravitationale consta in esenta dintr-o structura de rafturi de paleti cu grinzile pozitionate intr-un anumit mod pentru a crea o panta.

Pe acest plan inclinat sunt fixate sinile cu role pentru a permite alunecarea paletilor.

Viteza de deplasare este controlata datorita integrarii unor role de franare speciale care permit o deplasare uniforma, indiferent de greutatea si de deplasarea paletilor.


Sistemele de rafturi gravitationale pot fi implementate si pentru depozitarea materialelor „lejere” (cutii si containere).


Specificatii:

  • - Alcatuire: S
    ine cu role, usor inclinate, care faciliteaza intrarea si iesirea marfurilor
- Rotatie: Acest sistem asigura o rotatie perfecta a produselor.
- Utilitate: Creste viteza de pregatire a comenzilor dvs.
- Spatiu: 
Marfurile sunt depozitate pe o parte si aluneca cu viteza controlata spre iesire.


Caracteristici:

 - Marfa este mereu la indemana

Dispozitivele mecanice incetinesc alunecarea paletilor in timp ce un dispozitiv de iesire separa unitatile de incarcare, facilitand operatiunile de ridicare.


- Logistica FIFO sau LIFO

Acest sistem de rafturi gravitationale poate fi folosit atat cu logica FIFO cat si cu logica LIFO.


- Capacitate mare de stocare

Sistemul permite o capacitate mare de stocare combinata cu o reducere a timpului de pregatire a comenzii si reprezinta o alternativa mai eficienta si selectiva fata de rafturile drive-in.


Acest sistem de rafturi gravitationale este ideal pentru zonele din depozit in care exista un volum mare de prelevari, datorita numarului mare de comenzi care trebuie pregatite, si evita necesitatea ca cei care pregatesc comenzile sa se deplaseze pentru a asambla marfurile.


15 imagini

VREI SĂ ȘTII CÂT COSTĂ?
CERE OFERTĂ ACUM

Obține prețuri și află cât costă produsele din gama de Rafturi metalice noi si second hand pentru depozite, hale, fabrici iMetal
Contactează IMetal și cere prețuri pentru proiectul tau.
Pentru noi, confidențialitatea dvs. este importantă
Portalul spatiulconstruit.ro folosește cookies pentru a asigura funcționalitatea și securitatea site-ului, pentru a personaliza conținutul și modul de interacțiune, pentru a oferi facilități de social media și pentru a analiza modul în care este utilizat site-ul. Aceste cookies sunt stocate și prelucrate, de către noi sau partenerii noștri în conformitate cu toate reglementările în vigoare și toate standardele de confidențialitate și securitate actuale.

Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dumneavoastră cu caracter personal să nu necesite consimțământul dumneavoastră, dar vă puteți exprima acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus utilizând butonul SUNT DE ACORD de mai jos.

Navigând în continuare, vă exprimați acordul implicit asupra folosirii cookie-urilor.

Mai multe detalii despre politica noastră de confidențialitate aflați aici: https://www.spatiulconstruit.ro/politica-de-confidentialitate.